Tak jak w temacie. Polecicie jakieś fajne gry RPG, cRPG? Coś na kształt Diablo, Sacred, Gothic, TES-ów?
P.S Może to pomoże. Jakaś gra w miarę na prezent, żeby była jakaś fajna tego typu dla młodego chłopaka (15lat). Sam grałem, a nawet czasem coś mi się zdarzy odświeżyć, ale z czasem już wyrosłem z tego typu zabaw
Risen, obie części, naprawdę klimatyczna gra w stylu Gothica.
Ooo o tym zapomniałem
Hmm a coś jeszcze z nowszych dałoby radę? Jakiś wybór będę miał większy. Risen też niezła opcja, sam pykałem trochę.
Dużo osób poleca mi Wiedźmina, chociaż nie grałem, bo mam uraz do samej postaci.
Wymieniłeś wszystkie moje ulubione rpg, chociaż może coś pominąłem w pamięci. Dodam jeszcze Dragon Age, jak na crpg genialny. W tym roku ma wyjść DA Inkvisition. Dwójka była kompletnym niewypałem, ale pierwsza część genialna, nawet mimo tych dlc, które wymuszały wręcz ich zakup.
Wspomnę też o Mass Effect, po trójce do tytułu nie wracam, ale gra świetna. To nie fantasy tylko SiFi, ale i tak wciąga jak diabli.
No i już mam z czego wybierać. Reputka leci, a DragonAge faktycznie genialny
O, i jeszcze przypomnę o Neverwinter. Gra boska, ja pamiętam te dodatki w które pykałem, szczególnie Hordy Podmroku, mistrzostwo. Już klasyk, ale genialny. Dwójka też jest bardzo dobra wyróżniając dodatek Maska Zdrajcy.
Grało się, oj grało
. Dużo pamiętnych nocek nieprzespanych przez nią było, bo tak wciągała. Będzie z czego wybierać. A jeszcze sobie takiego klasyka przypomnij jak Planscape Torment
Stara, leciwa, ale fabułę też ma niezłą.
Oj tam oj tam Ghotic i TES-y też są niezłe. Morrowind pamiętny tak samo jak Oblivion
To wtedy było katowanie kompa, tak samo jak Ghotic2 z dodatkiem, albo Ghotic3, którą tą grą się ogrywałem. Pamiętne czasy gier typu: Diablo, Sacred, Planscape Torment, Nevrminter, czy chociażby Baldur's Gate o której mało osób wspomina. Stare czasy się wspomina miło. Mimo że grafika teraz odstaje, a łatki wszystkiego nie naprawiają to i tak fabuła potrafi zatkać nawet dzisiaj i z chęcią się łoiło smoki, orki, gobliny czy to w Neverwinter/Gothicu/Sacredzie/Morrowindzie.