Cytat:Czy Ty naprawdę uważasz że człowiek który chce coś zmienić, nie kradnie i nie
ma "układzików" czy też rodziny w rządzie dostanie się tam? Muszę Cię
zmartwić - nie nie dostanie się a jeśli już to i tak się go pozbędą.
Czy próbowałeś się tam dostać i stąd Twoje spostrzeżenia czy podążasz za powalającymi stereotypami i opiniami?
Stereotypy i opinie będą istnieć dopóki ci którzy jeszcze mogą nie zawalczą o miejsce w rządzie.
Ja ze względu na mój status społeczny nie dostanę się na politologię ale są tacy co mogą.
Polityk to nie jest zły zawód jeśli się go wykonuje z głową.
Cytat:Ukraina jest sama sobie winna i może tylko podziękować swojemu rządowi że
doprowadziła ich do takiego stanu a teraz jeszcze bezczelnie żądają pomocy
z Unii Europejskiej która z Ukrainą nie ma żadnych interesów i nie widzę sensu
żeby dopłacać do państwa które same sobie ufundowało taki los, tym bardziej
Polska która sama ma problemy z finansami
Ja też nie jestem za pomocą finansową ze strony równie biednych krajów.
Jak widzisz dostrzegasz problem Ukraińców że sami sobie ufundowali taki los to dlaczego my mielibyśmy skończyć w ten sam sposób?
Warto brać z nich przykład już teraz aby nie wprowadzić kraju w jeszcze większe bagno.
Cytat:Czemu mówisz wy? Po jakiego grzyba ludzie mają wychodzić na ulicę, protestować
i tak dalej skoro to i tak nic nie da? Mają dać się pałować, oblewać wodą i tak
dalej? Przecież Polska już dawno tonie i niewypłacalność i bankructwo państwa to kwestia czasu.
Lepszym rozwiązaniem dla każdego obywatela jest brać dupę w troki i uciekać
do innego normalnego kraju - moim zdaniem.
Rób jak uważasz, uciekaj, chowaj głowę w piasek, postępuj jak zdrajca narodu
i najlepiej jeszcze świadcz za granicą o Polsce w samych negatywach
żeby inni uważali kraj w którym przyszedłeś na świat za najgorszy na świecie.
Obcokrajowcy uważają nas wszystkich za przygłupów przez tych co wyjechali
i świadczą bzdury o Polsce często wyssane z palca.
Powtarzają słowa innych emigrantów jakby nie potrafili skonstruować w mózgu własnego zdania.
Wiem to bo byłem tam i to nie byli ludzie elit tylko zwykli szarzy obywatele tacy jak my.
Dla ciebie najlepszym rozwiązaniem jest zostawić rodzinny kraj, kraj twoich przodków aby się rozpadł,
aby został ograbiony przez inne narody. To nie jest postawa godna Polaka to zdrada.
Czyżbyś miał serce z kamienia? Zostawiłbyś rodzinę aby wieść godne życie u obcokrajowca?
I co byś tam robił? Zmywał naczynia w KFC?
Ja wyjechałbym za chlebem ale z planem powrotu dla ratowania tych, których bym tutaj zostawił, taka ot waleczna postawa.
I tak niedługo jadę po pieniądze za granicę i wrócę. Nie planuję życia na obczyźnie tylko tutaj.
Nawet gdyby wybuchła wojna to też wrócę. Tutaj są ludzie których kocham i nie są moimi krewnymi.
Moi krewni zrobili to co ty byś zrobił, wyjechali i żyją jakby nigdy nie byli Polakami.
Niestety smród opinii się za nimi ciągnie i prędzej czy później ich zdepcze.
Przykładowo Anglicy mają nas już dość i mówią o tym otwarcie. Uważają nas za bandę złodziei, pijaków i narkomanów.
W TV o tym nie powiedzą. To samo życie. Trzeba wyjechać żeby to zrozumieć.
Albo zaczniemy działać teraz albo ten kraj będzie rozebrany jak z czasów historii i Polska zniknie z mapy świata.