Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Nieoczekiwany problem przy ładowaniu plików
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witajcie!

Rutynowo ładowałem pliki przez DropBoxa, kiedy przy którymś pliku, kiedy dojechał do 100%, wyskoczył następujący błąd:
"Arithmetic overflow error converting IDENTITY to data type int. Arithmetic overflow occured."

Nazwa takiego błędu wyskakuje w Google, ale nie dotyczy Chomika, w dodatku jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o ten ich informatyczny żargon. U mnie przed tą informacją pisze jeszcze: "Błąd: 3: E6:"

Zrestartowałem komputer, nie pomogło. Błąd ten wyskakuje po załadowaniu dowolnego pliku, testowałem na zdjęciach. Nie jestem też w stanie załadować pliku bezpośrednio z mojego konta, omijając DropBoxa. Co więcej, nie jestem w stanie załadować pliku z innego konta Chomikuj.

ALE jestem w stanie bez problemu załadować plik do 5fantastic.pl.

Proszę o pomoc, bo chyba jakieś fatum chce, bym porzucił chomika i przerzucił się na 5fantastic.pl. Problem w tym, że mam już na swoim chomiczku załadowanych 388,1 GB danych i chciałem jeszcze wiele rzeczy wrzucić. W najgorszym scenariuszu po prostu zacznę wrzucać pozostałe filmy na 5fantastic.pl, umieszczając odpowiednią informację na głównej mego chomika.

pozdrawiam serdecznie,

Pako
Mam to samo od godz.23 nie mogę wrzucić nic na chomika. Zdążyłem już wyrzucić i na nowo zainstalować chomikbox-a, ale to nic nie dało. Jeżeli Ty i ja mamy te same problemy tzn. że problem leży po ich stronie. napisałem do adminów na chomiku, ale ponoć te buraki odpowiadają po tygodniu.
rodruk
Nadal zero uploadu. Dodatkowo zauważyłem brak możliwości chomikowania i kopiowania plików (wewnątrz własnego chomika). Najgorsze jest nie to, że chłopaki mają problem - awarie się wszędzie zdarzają - tylko ta cisza z ich strony. Oczywiście, nie oczekiwałem odpowiedzi na mojego maila, ale jakiegoś komunikatu na stronie (wicie, rozumicie spieprzyło się coś, jak ruszy to damy znać). Buractwo to mało !!!
rodruk
JA tam przez chomika 24/24 dodaje i ładnie zero przerw i z maksymalną prędkością leci ;)
Wszystko mogę robić na chomiku zero problemów :)
P.S. Najlepiej nie dodawajcie kolejnego postu tylko po prostu edytujcie poprzedni ;)
Mam dokładnie ten sam błąd "Arithmetic overflow error..."
Reinstalacja ChomikBox nic nie dała
Przy próbie uploadu na inne konto pojawia się ten sam bląd.
Jeszcze 30 stycznia wszystko działało bez problemu.
U mnie też chomikuj nie dziala, problem jak w tytule. Admini milczą.
Może miejsce na dysku im się skończyło:)
ten sam problem nie da sie nic dodac

Monoceros

Może coś aktualizują, przenoszą, przerabiają, przebudowują i nie mogą tej opcji włączyć, a może to jakaś awaria i tak najprawdopodobniej jest.
Też nie mogę chomikować plików, kopiować. Także podczas wrzucania filmu wyskoczył mi błąd. Wrzuciłem prawie cały film a na ostatnim MB nieoczekiwany błąd. Wkurzyłem się bo film mi się wrzucał 3h :(
To wygląda raczej na przeciążenie serwera (jeśli wierzyć Google Translate). Pewnie nad tym pracują. Bardziej mnie wkurza brak jakiegokolwiek odzewu, co się dzieje i jak długo to potrwa.
Stron: 1 2