Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Skyrim i najlepszy dobór modów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie! Wielu z Was ceni sobie dobry klimat Skyrima - świetnej gry, wyprodukowanej przez firmę Bethesda Game Studios. Jest to bezkonkurencyjnie najlepsza produkcja w jaką kiedykolwiek miałem przyjemność pograć. Zapał do ponownego starcia oko w oko z przeciwnościami losu w Tamriel, występuje u mnie przynajmniej parę razy w roku. Większość wątków zarówno głównych, jak i pobocznych, znam już na pamięć, bawiłem się każdą profesją i za każdym razem przechodziłem TES'a inaczej... Kombinowałem na dziesiątki sposobów.

Pisaliście już kiedyś o modach, bez których nie wyobrażacie sobie rozgrywki. Nie mam czasu na dobieranie, szukanie i testowanie wszystkiego co znajdę w sieci, dlatego pytam Was. Jakie są sprawdzone, pewne, stabilne (nieważne że są to synonimy w tym przypadku) i ciekawe modyfikacje, które bardzo urozmaicają i tak już ciekawy świat Skyrim'a? Jakie są Wasze ulubione mody? Jak w ogóle je wgrać później na komputerze i czy jest to w ogóle bezpieczne, jeśli chodzi o stabilność?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)
Najlepszy dobór... To chyba kwestia gustu, czyli indywidualna sprawa. Przeszukaj podobne wątki, i ja, i Sword, już pisaliśmy o tym.
Do instalowania modów ja używałem menadżera pobranego z tej stronki.
Nexus Mod Manager jest dość intuicyjnie skonstruowany. Po instalacji wystarczy kliknąć PPM na paczkę z modem i otorzyć z pomocą Nexus Mod Menager. Odpowiednie pliki lądują w odpowiednich lokalizacjach i ewentualne usunięcie/wyłączenie moda też jest bardzo łatwe. Polecam.
Dzięki, Jarus!
Wcześniej jakoś nie miałem jak się zabrać za te mody - myślałem sobie: "Za dużo roboty z tym jest", ale pokazałeś ten menager za co dziękuje no i reputka leci ;)

[Obrazek: toxwsz.jpg]
To ja napiszę tak. Na ukończenie całej gry, wszystkich możliwych nielosowych questów poświęcić można ponad 100h. Mody nie są mi do niczego potrzebne. Z graficznych polecam najnowszy ENB, jest kilka wersji pod skyrima. Wada jest taka, że dość obciąża grę. Ja używając go na full efektach straciłem ponad 80 klatek, ale gra i tak jest bardzo płynna. Grałem w moda Tundra Defend, jak znajdzie się teren równy i bez kamieni, to zabawa bomba. Fajne są też niektóre fabularne, aczkolwiek warto zrobiać kopię zapasową zapisów i ukończyć grę, oraz dodatki, żeby nie wykryć buga po 40 godzinach gry od zainstalowania moda, który uniemożliwia kontynuację questów.
I się zaczeło :(
Mam problema zaistalowałem kilka modów w tym SKSE. Kolega mówi, że ten mod/dodatek/plugin działa tak, że gra jest do wymiany - trza na nowo istalować. Teraz pytanie bo mi cały czas wowala gre - od kiedy go zaistalowałem - i nic nie moge zrobić. Mody które zaistalowałem dałem jako niezaistalowane wszystko powyłączałem i tak nic.
Postanowiłem usunąć to całe SKSE. Usunąłem wszystko gdzie to się pojawiło i daje nic ;/
Pomożecie macie jakąś rade?
Jak instalujesz moda przez nexusa i go odinstalujesz również przez niego, to gra musi działać, chyba że dwa różne mody używają plików o tych samych nazwach i ścieżkach, a które nie są standardowe i oba pliki modów są różne. Nie wszystkie mody współgrają ze sobą. Przeinstaluj grę i na przyszłość zrób kopię zapasową głównego katalogu.
Fuck Yeah!
Udało mi się to zrobić B-)
Usunąłem wszystkie pliki SKSE i pomogło :)