Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Google Chrome - zacina się dźwięk na YT - rozwiązany!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dotychczas byłem zadowolonym posiadaczem Chrome, ale ta przeglądarka jest coraz wolniejsza, pochłania coraz więcej zasobów. Rozwiązanie polegające na ładowaniu każdej karty w osobnym procesie jak dla mnie jest dziwaczne i niczego nie poprawia, bo przeglądarka nadal ma liczne kłopoty, szczególnie z YT. Czytałem opinie w sieci i faktycznie moje obawy się potwierdzają, z ta przeglądarką coraz gorzej. Nie lubię Firefoxa, bo odkąd po FF 3.6 nastała seria nowych wersji, to z nią również były problemy, o Operze nawet nie będę wspominałem i nie sądziłem, że kiedykolwiek to powiem, ale prawdopodobnie przeniosę się na Explorera.

Na nowym sprzęcie nie mam większych problemów z Chorome, ale to mały potwór, a tu dziś korzystam ze starszego komputera, wcale nie takiego złego i Chrome chodzi jak dziadek o lasce. Dźwięk filmów przerywa przy odświeżaniu kart, a przecież każda karta, to inny proces. Cholera wie co jest grane, robiłem już wszystko co mogłem i nic nie pomaga.

Reinstalowałem przeglądarkę, zero pluginów, instalowałem starsze i nowsze wersje sterownika karty dźwiękowej, Czyściłem syf, cookies itd, wyłączałem różne wbudowane pluginy, korzystałem z zewnętrznego flasha, którego zaktualizowałem, podobnie jak java i nadal problem występuje. Próbowałem z eksperymentalnymi funkcjami polegającymi na przyspieszaniu treści przez kartę graficzną, ale to nic nie daje. Jak dźwięk się przycinał, tak przycina się dalej, tylko spróbuję załadować jakiś skrawek strony. Dodam że na IE działa wszystko jak bajka, a nawet przewijanie stron jest zabójczo płynnie. Przez chwilę poczułem się jakbym zagrał w wymagającą grę na swoim nowym komputerze, grając wcześniej na starym, po prostu szok.

Macie jakieś pomysły co do rozwiązania problemu?
Zacytuję siebie z innego forum. Rozwiązałem tam swój problem z płynnością filmów na YT, może komuś się przyda, odświeżam tez przy okazji wątek i go zamykam.

Warto zrobić to, aby zaoszczędzić zasobów w waszym Chrome. Musicie mieć zainstalowany flash zewnętrzny, poza tym wbudowanym.

Cytat:Prawdopodobnie problem rozwiązany. Syfu co prawda nie wykryło, ale pod Chromium filmy działają bez zarzutu na zewnętrznym flashu. Wcześniej nie zauważyłem, że w chrome://plugins i wtyczce flash można rozwinąć szczegóły. Ogólnie widoczne są dwie wtyczki flash, a mianowicie Adobe Flash Player Wersja 12.0.0.44 oraz Adobe Shockwave Player Wersja 12.0.9r149. Gdy rozwinąłem szczegóły tej pierwszej wtyczki moim oczom ukazały się dwa warianty, Shockwave 12.0r0 ze ścieżką sugerującą Chrome, oraz druga pod identyczną nazwą, ale ze ścieżką do folderu systemowego System32. Jak wyłączyłem ten pierwszy i zostawiłem flasha zewnętrznego oraz schockwave r149 wszystko działa jak należy, prawda Chrome wciąż przy filmach zużywa więcej zasobów niż IE11, ale i tak działa to bez problemu teraz. Polecam zrobić tak w waszym Chrome, może zaoszczędzicie trochę zasobów.

Dziękuję za pomoc.

Jeśli będziecie chcieli otworzyć wątek, to zgłoście ten post jako naruszenie regulaminu podając powód prośby o otwarcie, a ktoś go otworzy.