Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Ulepszenie konta na chomikuj.pl
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.

Aktualnie posiadam konto Explorer, ważne do 21 kwietnia, dodatkowy transfer odnawia się w piątek, ostatni wykorzystany całkowicie.
Chcę dokonać ulepszenia na konto Maniac za posiadane punkty w trakcie ważności Explorera.

Moje pytania:
1. czy ważność Maniaca będzie liczona od dnia dokonania ulepszenia?
2. jaki będzie dodatkowy transfer, 10GB (tak myślę) czy też pomniejszony o 3GB wykorzystane na Explorerze?
3. dzień tygodnia dodawania transferu będzie dniem w którym dokonałem ulepszenia?

Pytam żeby nie popełnić jakiegoś błędu i nie stracić nic z dodatkowego transferu.

Robiłem już takie ulepszenie ze zwykłego konta na Maniaca poprzez przelew 22 zł. W tym przypadku wiedziałem dokładnie co robię i wszystko było zgodne z moimi oczekiwaniami czyli dodatkowy transfer 10 GB co tydzień.

Proszę o odpowiedzi czy moje przypuszczenia zawarte w pytaniach są poprawne.

Pozdrawiam.
Miłego dnia.
Ad. 1. Tak
Ad. 2. Tylko 10 Gb. Konto Explorera przepada.
Ad. 3. Tak.

Leszku jeżeli dokonasz ulepszenia konta na Maniaca podczas ważnego jeszcze konta Explorer to musisz się liczyć z utratą konta Explorer i transferu, który by Ci przysługiwał. Jeżeli dokonasz ulepszenia konta na Maniaca po wykorzystaniu całego przysługującego transferu z Explorera to bez obaw możesz ulepszać konto.

Polecam ulepszyć konto na Maniaca dopiero po wygaśnięciu konta Explorer.

Swoje wskazówki opieram na doświadczeniu. Ponieważ już kiedyś tak zrobiłem i utraciłem transfer z konta Explorer.

Karol

(11.04.2011, 10:09)Leszek napisał(a): [ -> ]Witam.

Moje pytania:
1. czy ważność Maniaca będzie liczona od dnia dokonania ulepszenia?
2. jaki będzie dodatkowy transfer, 10GB (tak myślę) czy też pomniejszony o 3GB wykorzystane na Explorerze?
3. dzień tygodnia dodawania transferu będzie dniem w którym dokonałem ulepszenia?

Według mnie :

1. Tak
2.10gb
3. Tak
Baronie i Karolku!

Dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi i cenne porady.
Skorzystam z porady Barona, wytrzymam te 10 dni do końca Explorera i ulepszenie zrobię w odpowiednim czasie.

Pozdrawiam.
Leszku nie ma za co... Lubię szybką i precyzyjną pomoc. Jeżeli tylko będę potrafił to pomogę w kolejnych Twoich pytaniach jeżeli takie się pojawią. Albo skorzystam również i z Twoich porad jak takowej będę potrzebował.
(11.04.2011, 10:28)CzekoladowyBaron napisał(a): [ -> ]Leszku nie ma za co... Lubię szybką i precyzyjną pomoc. Jeżeli tylko będę potrafił to pomogę w kolejnych Twoich pytaniach jeżeli takie się pojawią. Albo skorzystam również i z Twoich porad jak takowej będę potrzebował.

Wszystko jasne, dziękuję za miłą i sympatyczną współpracę.

Dla pewności zapytam jeszcze raz.
"Abonament Twojego Chomika (konto Explorer) jest ważny do 21 kwietnia 2011".
Dodatkowy transfer z tego tytułu wykorzystany (mam wykupiony przelewem z konta bankowego).
Rozumiem, że ulepszenie do konto Maniac powinienem zrobić dopiero jutro, żeby nie kusić różnych "diabełków".
Jeżeli źle myślę, to proszę o korektę.