Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jakie języki potrzebne.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hejo! ;3
Dzisiaj mam takie pytanko. Jakie "języki" potrzebne są do projektowania szablonów, stron. Wiem, że bez css ani rusz. HTML, PHP tak samo bo trzeba na czymś operować, ale coś jeszcze? Apropo HTMLa i PHP które bardziej polecacie?
I jedno i drugie. PHP wymaga znajomości html i css. Watro zainteresować się też Javascript. HTML to język odpowiedzialny za wyświetlanie strony, a php przetwarzanie danych od strony serwera. Jedno bez drugiego ani rusz.
Aha kminie...
Właśnie tak myślałem nad javascript'em bo widziałem gdzieś, że bez niego np nie będzie działał spoiler itd.
Przede wszystkim HTML5 wraz z CSS3. Potem warto ogarnać java script i w trakcie PHP. Najgorzej jest zacząć potem wszyskiego uczy się bardzo szybko. Wiadomo również że warto co nieco wiedzieć o bazach danych.
Html'a mam już opanowanego, więc zostaje reszta :-)
Dzięki :)
(03.03.2014, 02:01)Nieśmiertelny napisał(a): [ -> ]Html'a mam już opanowanego, więc zostaje reszta :-)
Dzięki :)

Na chwilę obecną HTML to już niestety powoli zabytek, teraz liczy się już głównie HTML5 i CSS3, do tego PHP i MSQL.

Jeśli opanujesz html5 i css3 to możesz myśleć o JS a dopiero później PHP.
Piszesz że masz opanowanego html'a ale nie widziałem żadnego Twojego samodzielnego projektu w html więc trudno mi się do tego odnieść.

Z reguły jak ktoś pisze że ma opanowanego htmla to ma opanowane podstawy podstaw, poza tym ctml bez css to jak samochód bez silnika.