Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jak ustawić automatyczne zamykanie systemu?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siemano, mam do Was takie małe pytanko.
Czy da się ustawić automatyczne zamykanie aplikacji podczas zamykania systemu? Bo ostatnio kilka razy mi się zdarzyło już, że normalnie kompa wyłączam, a tutaj rano wstaje wchodzę na kompa patrzę, a on jest włączony bo system pytał mnie czy ma zamknąć działające aplikację (w tym przypadku Origin). Czy da się to jakoś ustawić, aby zdalnie wyłączało aplikacje działające w tle?
Ultra prosty program o nazwie Automatyczny Wyłącznik Systemu posiada opcję "Bezwzględnie zamknij system i wyłącz komputer" co oznacza zamknięcie wszystkich programów, potem systemu i wyłączenie komputera.

Dodatkowo w Opcjach programu można zaznaczyć funkcję "Ignoruj działające aplikacje i wymuś ich zamknięcie".
No tak ... Ma te funkcje, ale trzeba ustawić godzine, w której ma sie wyłączyć. Mi raczej chodzi o program czy cuś co się "podpina" pod standardowe zamknięcie i samoczynnie wymusza zamknięcie aktywnych aplikacji.
Przecież wystarczy że ustawisz to o czym pisałem wcześniej a potem w programie klikasz na "Wykonaj natychmiast".

Moim zdaniem warto i na pewno funkcja wyłączenia o określonej godzinie kiedyś Ci się przyda.
Aha :-) Dobra dzięki ;-)
W sumie masz racje kiedyś mi się przyda :-D