02.07.2014, 15:56
"Podsmażana kiełbasa z cebulą"
Dziś chciałem wam przestawić moje danie które nauczyła mnie babcia, a mianowicie chodzi mi o przygotowanie tego dania oraz dobranie właściwych składników.
Danie jest bardzo proste, wystarczy tylko poświęcić nie całe 30 minut.
Jeśli ktoś pochodzi ze wsi, to wiem o czym mówię i pewnie nie raz jadło tą potrawę.W sumie nie wiem kto wymyślił tą potrawę, a bardzo chciałbym się dowiedzieć, ale mniejsza o to...
Czas zacząć gotować
Danie jest bardzo proste, wystarczy tylko poświęcić nie całe 30 minut.
Jeśli ktoś pochodzi ze wsi, to wiem o czym mówię i pewnie nie raz jadło tą potrawę.W sumie nie wiem kto wymyślił tą potrawę, a bardzo chciałbym się dowiedzieć, ale mniejsza o to...
Czas zacząć gotować

1.Na samym początku, będą nam potrzebne produkty takie jak:
1.Patelnia(Duża albo mała)
2.Olej(Wystarczy 0,5 litra)
3.Kiełbasa Śląska Zwykła(Najlepsza - innej nie polecam)
4.Cebuli 2-3 (Mała albo duża)
Uwaga!!!!Jeśli ktoś chce żeby potrawa była duża, to wystarczy użyć tych samych składników tylko trochę więcej

Składniki są podane na potrawę małą, jeśli ktoś chce wiedzieć.
2.Teraz przystępujemy do najważniejszej części:
*Do patelni wlewamy olej rośliny(Ja to robię na oko)
*Kroimy kiełbasę na kawałki, po to aby dobrze się wypiekła.
*Kroimy cebulę na kawałki, tak samo jak kiełbasę.
*Wrzucamy kiełbasę i cebulę do patelni, polecałbym wymieszać te dwa składniki.
*Patelnie razem wrzuconymi składnikami smażymy na ogniu cały czas mieszając.
*Kiełbasa powinna być dobrze wysmażona wraz cebulą, wtedy danie jest gotowe do podania.
*Po pewnym czasie potrawa powinna być gotowa.
Uwaga!!!Do picia polecałbym sok - herbatę - kompot, odradzam napojów gazowanych oraz alkoholu z powodu obstrukcji bolesnych(Sraczka albo ciężka kupa)
Jeśli macie jakieś pytania - prośby - uwagi proszę pisać pod postem, chętnie udzielę na nie odpowiedzi.
![[Obrazek: ub3fui.jpg]](http://screenshu.com/static/uploads/temporary/z9/sp/58/ub3fui.jpg)
![[Obrazek: jb2g1n.jpg]](http://screenshu.com/static/uploads/temporary/9j/sf/17/jb2g1n.jpg)
![[Obrazek: z86csx.jpg]](http://screenshu.com/static/uploads/temporary/4z/kj/ta/z86csx.jpg)