Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Serwis z ogłoszeniami - bazaro
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zapraszamy na nowy serwis ogłoszeniowy gdzie można dodać ogłoszenia z takich
kategorii jak: Motoryzacja, Praca, Usługi: http://bazaro.com.pl/

Proszę o oceny serwisu. Co się podoba a co nie?
Prawie jak olx :D
Jak z ruchem ?

Mychaty

O. Jak stara szata graficzna Tablicy :D

Co do pomysłu - nie wydaje mi się, żeby udało Ci się wybić z tym serwisem - Gumtree próbował i chyba wiesz jak skończył (a mieli reklamy w TV, radiu i prasie).

Na tym rynku rządzi OLX (dawniej Tablica.pl) i jak na razie nie zapowiada się, żeby miało się coś zmienić :)
No ruch bardzo dobry :) gorzej z konwersją :]
A jakie masz do tego podczepione reklamy?
O czyżby wersja nulled olx clone ?
Moim zdaniem szkoda czasu na zabawę w tego typu serwisy ponieważ jak wiadomo grupa alledrogo ma monopol na to w naszym kraju.
effektiveddd napisał(a):to samo mówią o katalogach stron i jakoś jest ich miliony i powstają kolejne i mają się $ dobrze. Ostatnio sam stworzyłem 1 i miesięcznie przynosi zysk na poziomie 150 zł netto. (1 katalog)

Jest ich miliony ale wartościowych jest tylko promil z tego, syfiaste zarabiają grosze, te dobre i wartościowe katalogi zarabiają tysiące zł netto (wiem bo mam kilka).
Portal tego typu można jedynie do CPC i ewentualnie do PP używać ale realnych pieniędzy z tego nie będzie, no chyba że komuś odpowiada zarobek miesięczny na poziomie kieszonkowego to OK.
Poza tym lepiej zainwestować i napisać dobry agregator ogłoszeń o zatrudnieniu bo na tym można zarobić, podam Ci przykład w porównaniu z Twoim katalogiem, mam 2 agregatory z czego ten drugi ma dopiero niespełna miesiąc i już przynosi zyski na poziomie 100 zł tygodniowo (dane za 2 i pół tygodnia) bez reklamy i wielkiego pozycjonowania, co prawda nastawiłem się na rynek amerykański bo stawki za CPC i CPL są o niebo lepsze ale na polskim rynku też można na tym zarobić.
Możesz napisać czy masz już jakieś efekty? Jak wspomnieli inni użytkownicy bardzo podobny do byłej tablicy. Ostatnio znalazłem porównanie olx ze sprzedajemy.pl, ale o bazaro nic nie pisali. Może odezwij się do nich o współpracę?