Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Poradnik: Jak nie stracić całego free transferu przez opcję "Pobierz folder"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wielu z nas obawia się nowej opcji jaką wprowadzili programiści chomikuj, a dokładniej możliwości jaką ona daje. Mowa tutaj o opcji Pobierz folder. Takiej opcji na pewno obawiają się użytkownicy chomików, którzy udostępniają często free w sporych ilościach.

[Obrazek: b8048a41a5a221ce.jpg]

Jakie zagrożenie??
Powstaje pytanie czy po kliknięciu w tą opcję w czasie trwania free transferu, całe free nie zostanie migiem zużyte tylko przez niewielką liczbę użytkowników lub nawet przez jednego przy udostępnianiu większej ilości plików? - tego jeszcze nie wiem. (14.04.2011)

Aby zabezpieczyć się przed taką niespodzianką polecam zrobić bardzo prostą rzecz:
  • Ustalić jeden główny folder na free transfer
  • Potem dla każdego pliku osobny podfolder w tym samym nadrzędnym folderze.
  • Przykład na screenie.
  • Myślę, że w ten sposób unikniemy wykorzystania całego free przez jeden klik
[Obrazek: freey.png]

Jeszcze nie sprawdzone.
Ja już wcześniej o tym pisałem ale nie sądziłem że ten temat powinien być opisany również jako porada.

(14.04.2011, 23:17)CzekoladowyBaron napisał(a): [ -> ]Jeszcze nie sprawdzone.
Ależ sprawdzone przez użytkownika Kucharek, który pisał o tym TUTAJ.
Napisałem do chomikuj w tej sprawie, oto ich odpowiedź
Cytat:Witam serdecznie,

opcja, o której Pan napisał jest tak skonstruowana, że jedna osoba może
maksymalnie pobrać pliki o wielkości 5GB - jeśli ustanowi Pan transfer free w
wielkości 10 GB na dany folder, to jedna osoba może w ramach opcji FREE pobrać
pliki o wartości 5GB - jeśli pliki będą przekraczać tę wartość, to osoba ta
różnicę pokryje z własnego transferu.

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.

--
Pozdrawiam

Ewa Stolarek
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl
Więc może jeden użytkownik nie zabierze nam całego free :)

Kucharek

Wiesz arab jak tylko będę w domu to sprawdzę z ciekawości ta nowinę bo nie tak dawno ściągnąłem potężny symulator lotów prawie 12gb z free transferu i mi nie wzięło ani mega a pobierałem normalnie cały folder przez boxa. Poruszałem tą sprawę jako tester by to zmieniono odpisano mi ze to zależy od góry ,może to zmienili ,fajnie by było gdyby tak się stało jak piszesz.