Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Bilety komunikacji w telefonie-SkyCash
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Większość z Was posiada często przy sobie telefon komórkowy. Zdarzają się jednak sytuacje, w których chcemy wsiąść na tramwaj/autobus, jednak nie mamy bilety i nie można go nigdzie w pobliżu kupić, a nie chcemy przepłacać u motorniczego. Z pomocą przychodzi aplikacja skycash, o której mało ludzi wie, a dzięki niej możemy kupić bezproblemowo bilet na tramwaj. Możemy wybrać, na co chcemy zakupić bilet (tramwaj, autobus, metro, trolejbus), wybrać rodzaj biletu (normalny/ulgowy, jednoprzejazdowy/czasowy, linie zwykłe/nocne/pośpieszne). Konto (elektroniczny portfel skycash) doładowywujemy za pomocą: Przelewu bankowego, przelewu ekspresowego (istnieje możliwość podłączenia konta do karty, by nie tracić czasu na przelewanie), SMS Premium (nie opłaca się, bo zasila tylko 1,5zł, a kosztuje 3,6zł) oraz Sieci Sklepów Żabka i Freshmarket. Jednakże ta apka niesłuży jedynie do zakupów biletu do komunikacji miejskiej, można w niej:
-zakupywać bilety na komunikację miejską
-zakupywać bilety na pociągi PKP/PKP Intercity
-zakupywać bilety na autokary międzymiejskie
-płacić za taksówkę
-zakupywać bilety do kina i teatru
-płacić za parking samochodowy
-zasilić konto naszego telefonu na kartę z konta SkyCash
-wypłacić pieniądze w bankomacie z konta SkyCash
-podarować dowolnemu numerowi telefonu pieniądze na jego konto z naszego konta SkyCash (jeżeli numer nie posiada konta zostanie do niego wysłany SMS z rejestracją, jeżeli tego nie zrobi po 5 dniach pieniądze wrócą do nadawcy)

Zaskakujące jest też to, że aplikacja obsługuje wszystkie telefony będące obecnie na rynku, a nawet te starsze. Platformę Android, IOS, Windows Phone, a nawet starą Javę i telefon nie musi być dotykowy! Więc korzystać może praktycznie każdy, a mało osób, o tym wie.

[Obrazek: 30027_logo_skycash_full24444.jpg]

Dodam jeszcze filmik:

Aplikacja jest według mnie bardzo przydatna, i na pewno oszczędza czas. Ja z niej korzystam i się sprawdza. Martwi mnie tylko to, że będąc w 2 sklepach Żabka/Freshmarket nikt ze sprzedawców nic o tym nie wie i mówi, że "u nas czegoś takiego nie ma", gdzie jest wyraźnie napisane na SkyCash, że można doładować w każdym takim sklepie na terenie całej Polski.
Szczerze? Według mnie nie jest to za dobre rozwiązanie, ponieważ kiedyś jechałem na taki bilet i bateria się wyczerpywała w telefonie. W tym momencie weszły "kanarki" i zaczęły sprawdzać i... telefon się wyłączył ^^ w tym momencie nie wiedziałem co z robić ponieważ chcieli mnie spisać. Wysiadłem z nimi na przystanku odczekałem chwile i jak typowy gimbus szybko zacząłem uciekać i schowałem się za rogiem. Mina kanarów 'bezcenna'. Po tym incydencie zdecydowanie wole standardowe bilety których mi nie zabraknie ponieważ robię 'zapasy" czyli min 6 biletów w portfelu i 10 w domu. :D