Nadawca programu: Canal+ Gol (3D test) (na żywo)
Tv kablowa: UPC
Telewizor marki: xxxxxx
Przekątna ekranu: xx"
Full HD
Program: piłka nożna, mecz Real Madryt - Barcelona
Data nadawania: 16 kwiecień 2011 od godz 22:00
Obraz podzielony na 2 części (dwie równe połowy w poziomie), minimalne przesunięcie lewej strony w stosunku do prawej.
Proszę o własne spostrzeżenia na temat tego typu telewizji.
Leszku mam telewizor Sony Bravia 3D do tego okulary również firmy Sony i muszę powiedzieć że jest nie samowitą sprawą obejrzenie filmu czy meczu w tej właśnie technologi. Postacie naprawdę wychodzą z telewizora. Polecam super sprawa.
(16.04.2011, 23:28)Kucharek napisał(a): [ -> ]Leszku mam telewizor Sony Bravia 3D do tego okulary również firmy Sony i muszę powiedzieć że jest nie samowitą sprawą obejrzenie filmu czy meczu w tej właśnie technologi. Postacie naprawdę wychodzą z telewizora. Polecam super sprawa.
Mogę sobie aktualnie tylko wyobrazić efekty takiego oglądania i pozazdrościć.
Czy dobrze rozumiem że oprócz telewizora potrzebne są jeszcze specjalne okulary do oglądania TV w technologii 3D?
Dziękuję za informację i własne spostrzeżenia.
Tak muszą być okulary działają one na zmienianiu pola widzenia czyli że raz widzi lewe oko raz prawde ale my tego nie odczuwamy bo to się dzieje tak szybko że nasze oko tego nie rejestruje w sensie tym że my tego nie widzimy ale za to odczuwamy efekt trójwymiaru. Telewizor musi być w technologi 3D bo same okulary nic nie dadzą
(16.04.2011, 23:55)Kucharek napisał(a): [ -> ]Tak muszą być okulary działają one na zmienianiu pola widzenia czyli że raz widzi lewe oko raz prawde ale my tego nie odczuwamy bo to się dzieje tak szybko że nasze oko tego nie rejestruje w sensie tym że my tego nie widzimy ale za to odczuwamy efekt trójwymiaru. Telewizor musi być w technologi 3D bo same okulary nic nie dadzą
Wszystko jasne, rozumiem że podstawą oglądania tej technologii jest telewizor, a okulary to taki mały "pikuś" który jest także potrzebny.
W pierwszym poście opisałem jak to widać w telewizorze z opcją Full HD (bez 3D).
Dla mnie było to pierwsze spotkanie z technologią 3D w telewizji kablowej.
Sygnał idzie w telewizorze ale musi być telewizor który puszcza sygnał do okularów które przetwarzają obraz i wtedy dopiero jest efekt 3D