Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Problem z wrzuconym filmem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Mam taki problem, że wrzuciłem wczoraj film do folderu prywatne, który jest na hasło. Było to około godziny 4 rano, o 8 patrze, filmu nie ma, myślę sobie może coś się schrzanilo, wrzucę 2 raz. Wrzucam dziś o 5 rano znowu do tego folderu, film tam był o tej godzinie, patrzę teraz i go nie ma. Wie ktoś może o co chodzi? Wiadomości żadnej nie dostałem o prawach autorskich (folder na haslo).
Pozdrawiam.
Miałem identycznie z jakąś nowa grą. Chyba było to jakiś NFS. Usunięty był już po jakiś 10 minutach (wrzucałem 2 razy - raz na publiczny folder, 2 na hasło). Po prostu jakaś firma zbyt mocno pilnuje praw autorskich. Wiadomość o naruszeniu praw dostałem po 2 godzinach... Pozostaje ci tylko czekać na wiadomość...
Dokładnie, film to NFS, ale dziwne ze z folderu na hasło usuwają, jeszcze żadnej wiadomości nie dostałem ;)
TAK! To nie była gra, tylko film NFS. No cóż nic z tym nie zrobisz... Możesz tylko poczekać na wiadomość. Zresztą, nawet jak nie dostaniesz to z chomikuj i tak nie wygrasz...

Wydaje mi się że ze chomikuj ma coś podpisane z dystrybutorem...
Nie macie zupełnie racji z tym powiadomieniem. Nie czekaj na nie, bo go po prostu nie dostaniesz.  W chwili obecnej to jest tak masz folder otwarty - to przysyłają zawiadomienie. Natomiast przy folderach na hasło albo ukrytych - nie wysyłają żadnych powiadomień. Po prostu kasują plik, nie powiadamiają użytkownika. Dowiesz się, że plik zniknął dopiero jak zajrzysz do folderu z nim.  
Zgadzam się up!
A ja się nie zgodze hehe :P
Kiedyś miałem identyczną sytuacje z ubuntu (który jest darmowy). Był w normalnym folderze bez hasła, po 10 minutach pliku nie ma. Dobra, myślę sobie, że przypadkowo go usunąłem, bo robiłem porządek w folderach, więc wrzucam jeszcze raz. Po 15 minutach znów tajemniczo znikł bez powiadomienia od chomikuj. Chomik 'dystrybucje', który ma linuxy też ten folder miał pusty, napisałem do niego PW. W odpowiedzi otrzymałem opis tej samej sytuacji co mi się zdarzała. Dodam, że takie cuda działy się tylko na konkretnej wersji systemu, inne można było wrzucać ile wlezie. W wyszukiwarce chomikuj nie było, ani jednej tej wersji ubuntu, a na stronie linuxa bez problemu możnabyło go pobrać :)
Dajmy na to, że takich filmów do usunięcia na chomikuj w ciągu dnia znajdzie się kilkadziesiąt i wysłać powiadomienia to nie problem. Ale przy kilkuset lub kilku tysiącach?
Ogólnie to nie wiem dlaczego nie wysyłają powiadomień skoro jak się domyślam, usuwaniem samych plików zajmuje się
specjalnie przygotowane oprogramowanie.
Tak naprawdę to pewnie sami programiści nie wiedzą do końca jak to działa. Raz jest tak raz tak.