07.03.2015, 22:37
Zwróćcie uwagę, że działanie aparatu państwowego przeciwko własnym obywatelom to nie tylko opresyjny system podatkowy, czy żerowanie administracji na nas, ale przede wszystkim złe prawo. Przytoczę parę przykładów z mojej branży, a wiec będzie mowa o tak zwanej "małej nowelizacji" Prawa budowlanego. Nasi posłowie nie rozumieją, że taka wiata ( obiekt budowlany nie będący budynkiem ) nie posiada powierzchni zabudowy, ale piszą, że można budować wiatę bez pozwolenia o powierzchni zabudowy do 50 metrów kwadratowych. Czyli ?! Będzie można budować wiaty do dowolnej powierzchni dachu. Skoro ustawodawca wpisał do kodeksu budowlanego, że obiekty budowlane mają być odsunięte od granicy działki 4 metry ( art. 224 par.1 - wersja podstawowa przyjęta przez Komisję w dniu 16.04. 2014 r. )
, a obiekty budowlane to np. ogrodzenie ( art. 3 punkt. 9-10 projektu - wersja podstawowa przyjęta przez Komisję w dniu 16.04. 2014 r. ) nie będzie mogło powstać w granicy żadnej działki.
Nachodzi mnie coraz częściej taka myśl, może nie warto walczyć z machiną biurokratyczną? Niech działa pełną parą! Niech rozpadnie się pod ciężarem swoich absurdów, a wtedy na ruinach, będziemy mogli zbudować coś sensownego ?
, a obiekty budowlane to np. ogrodzenie ( art. 3 punkt. 9-10 projektu - wersja podstawowa przyjęta przez Komisję w dniu 16.04. 2014 r. ) nie będzie mogło powstać w granicy żadnej działki.
Nachodzi mnie coraz częściej taka myśl, może nie warto walczyć z machiną biurokratyczną? Niech działa pełną parą! Niech rozpadnie się pod ciężarem swoich absurdów, a wtedy na ruinach, będziemy mogli zbudować coś sensownego ?