Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Obudowa koloru RED - komputer
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie!
Doradźcie mi, jaką obudowę do kompa wybrać, na oku mam tę http://www.morele.net/obudowa-aerocool-s...bl-432341/

Wymogi, jakie musi spełniać:
-Czerwony kolor wentylatorów lub ogólnie czerwona
-Cena najlepiej do 200zł / max 250
-nie może być mała

Zastanawiam się jeszcze nad Zalmanem Z3 Plus Red Ed., ale ta podana wyżej wydaje mi się lepsza.

Jak znacie coś lepszego w tej cenie do podrzućcie nazwę, jeśli nie znacie to po prostu oceńcie te podane wyżej ;)
Ja mam Zalmana Z11 Plus i nie mam z nią problemów, dobrze się trzyma, jeśli chodzi od głośność, to w takich obudowach nie ma tłumienia, ale ma ciche wiatraki, słychać tylko i wyłącznie szum powietrza. Design też mi się podoba i ukryłem większość kabli za płytą główną. Nie narzekam na tę obudowe, jest w porządku i ładna jak dla mnie. 

[Obrazek: GvTCUuZ.jpg]

Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś na tym forum mi ją pokazał i kupiłem, tylko na czerwone wiatraki musisz nabyć samemu, bo standardowo są niebieskie. 
Co do czerwonego oświetlenia można się pokusić o zrobienie samemu takiego oświetlenia z diod i rezystorów ;)
Nie chce mi się grzebać w głupich wiatrakach :)

A czy można z takich niebieskich wyjąć całkowicie podświetlenie, zamiast nich kupić czerwone, a te wyjęte włożyć jako dodatkowe bez podświetlenia? (Pytam, bo nie miałem do czynienia z ledami w komputerze)
Zależy jak skonstruowany jest wentylator... Ale dużo z tym zabawy...

Co do obudów, jest tego pełno: Kliknij mnie! Jeśli coś sobie wybierzesz to napisz nam. Opowiemy ci coś o niej...
Kurde, ta też jest fajna:
http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-...us-418073/

ale mimo wszystko wydaje mi się, że ta jest lepsza

[Obrazek: 432341_0_i256.jpg]
ZALMAN Z11: Chyba najlepszy wybór. Zanim zakupisz napisz do morele, jakie są wersje kolorystyczne i czy można zamówić z czerwonymi ledami.
PLUSY:
  - 5 wentylatorów w zestawie, 3 świecące
  - W miarę dobre zarządzanie okablowaniem
  - 2x USB 3.0, 2x USB 2.0
  - Bardzo ładny panel na górze
  - Możliwość instalacji wiatraków na topie obudowy
  - Swordancer posiada tą obudowę - kieruj dodatkowe pytani do niego
WADY:
  - Możesz słyszeć pracę wiatraków
  - Niektórzy skarżą się na słabe stacje do dysków. Wydaje mi się że raczej nie będziesz wymieniał dysków co tydzień, więc nie  będzie ci to potrzebne. - No chyba że podczas nalotów policji. Możesz łatwo zamienić na dysk z uwaloną głowicą i rozwaloną elektroniką.
  - Wyłamywane śledzie

Aerocool Cyclops:
PLUSY:
  - 2x USB 3.0
WADY:
  - Tylko 2 porty USB
  - Zasilacz na górze
  - Nie wiadomo jak wygląda sprawa z okablowaniem

Cooler Master K380:
PLUSY:
  - 1x USB 3.0
  - Ponoć jakieś filtry...
WADY:
  - Tylko 2 party USB
  - Nie wiadomo jak wygląda sprawa z okablowaniem - zakładając że to CM myślę że jakaś luka na pewno jest

Corsair Carbide Series SPEC-02:
PLUSY:
  - 2x USB 3.0
  - Zarządzanie okablowaniem
  - Niby jakieś filtry
  - Odkręcane śledzie
WADY:
  - Tylko 2 porty USB

Aerocool Xpredator X1:
PLUSY:
  - Regulacja wentylatorów
  - Zarządzanie kablami
  - Ładny górny panel
WADY:
  - Tylko 2 porty USB

Pytania do Sworda:
 - Czy jest stacja dokująca do dysków 2.5'?
Cytat: - Czy jest stacja dokująca do dysków 2.5'?

Tak, ale tylko jedna. ;)
Aerocool Xpredator X1 jest już sprowadzany do mojego sklepu, będzie w piątek lub we wtorek. Ocenię tą obudowę po jakimś czasie użytkowania.
Dlaczego wybrałem xpredatora x1?
1. Ze względu na wygląd - jest zaczepisty (widziałem w sklepie)
2. Regulacja obrotów wentylatorów za pomocą przekrętła - bardzo dobra rzecz, przyda mi się
3. Fajny bajer z łuskami na górze obudowy - można je zamykać, albo rozwijać
4. Dobry przepływ powietrza

Dlaczego nie wybrałem Zalmana Z11?
1. Dla mnie jest brzydki jak jesienna noc (bez urazy, o gustach się nie rozmawia)
2. Za duży tzn. nie chce mieć szafy pod biurkiem
3. Marka Zalman mnie denerwuje, ale to już osobna sprawa.

Dodam jeszcze, że na xpredatora zdecydowałem się w wersji kolorystycznej białej, z powodu iż kupuje jednak procesor intela, a nie amd.

[Obrazek: gabinete-aerocool-xpredator-x1-black-whi...2014-F.jpg][Obrazek: 12528.jpg]

Mam nadzieję, że to będzie dobry zakup Ok