Odjechani.com.pl

Pełna wersja: SmileyPL - Tutki do gimpa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Nazwa Kanału: SmileyPL
Opis: Jest to mój kanał na który raz w tygodniu, będę wstawiał króciutkie poradniki do GIMPA.
Jeśli widzicie jakieś błędy itp. Prosze o napisanie ich na PW lub w komentarzu pod filmikiem w którym występują, z góry Dziękuje ;)
Adres: YouTube
Wydaje mi że to bardziej timelaps niż tutorial. Wszystko dzieje się za szybko i brak jakiegokolwiek wytłumaczenia. Jedną rzecz zmieniasz parę razy. Musisz się nauczyć robić to raz a dobrze. Załadowanie stron zajmuje ci 20% całego filmu, natomiast robienie tekstu 50% filmu... Powinieneś krok po kroku wytłumaczyć co robisz, a nie mamy się domyślać.

Nie możesz robić pustego tekstu tuż po intrze. Dodaj ten tekst w jakiś łagodny sposób. Zdecyduj się czy piszesz zdanie czy nie. Mam na myśli "Witajcie Dzisiaj [...].", dwukrotnie wielka litera, a na końcu "." która oznacza zakończenie zdania.
Brakuje mi tutaj Twojego głosu. Jeśli w następnych poradnikach dodasz swój głos na pewno Twój kanał odniesie jakiś sukces. Większość uczących się na to liczy więc przemyśl bo ładnie się to zapowiada ;)
Szczerze? Byłem przygotowany na 'negatywny' odzew, bo nigdy nie tworzyłem filmików, z tego powodu proszę was o rady, abym mógł je z biegiem czasu poprawiać ;)

(15.03.2015, 17:46)Nicholas napisał(a): [ -> ]Jeśli w następnych poradnikach dodasz swój głos
Tutaj jest troche ciężko ze względu na to, że w przeciwieństwie do moich rówieśników nie przeszedłem mutacji, więc będe musiał pokombinować, aby przerobić mój głos tak, aby nie był 'piszczący', ale też nie był sztuczny ;P
Przejmujesz się? Ważne, że masz coś do przekazania. I jeśli już to nie przerabiaj w żaden sposób tylko postaw na naturalność. Powodzenia i czekam na więcej.
Włączyłem filmik, bo też chciałem głos usłyszeć :P
Jak zdecydujesz się na wariant bez głosu, to chociaż jakieś napisy czy zbliżenia.
Przed nagrywaniem określ sobie co po kolei będziesz robił, żeby nie poprawiać czegoś 10 razy.
Poprawiona Wersja Z Głosem przesłana, youtube trochę go przekształcił no ale tego już nie zmienię, miłego oglądania, i nadal czekam na wasze propozycje i zastrzeżenia ;)
Dużo lepiej! ;) Tak trzymaj.
No, teraz fajnie. Głos nie masz wcale taki zły, tylko jak mówisz staraj się to robić wyraźnie, bo w pewnych momentach odniosłem wrażenie, że sepleniłeś, ale poza tym wszystko ok.

PS: Fajny (kurde, mam to na końcu języka) chodzi mi, o ten zwiastun początkowy, ehh nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywało  Puknijsie
(20.03.2015, 23:30)Robotox napisał(a): [ -> ]PS: Fajny (kurde, mam to na końcu języka) chodzi mi, o ten zwiastun początkowy, ehh nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywało  Puknijsie
Intro? [Obrazek: ninja.gif]
Stron: 1 2