Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Karta pamięci do telefonu - co polecacie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Niedawno zajechała mi się karta 16 gb klasy 4.
Teraz chciałbym wybrać większą - 32 gb. Jaką markę polecacie?
Na pewno będzie to klasa 10, ale jak widzę na aukcjach i w sklepach są różne prędkości zapisu i odczytu.
Nie mam zamiaru kręcić filmów w FHD, na karcie będzie dużo muzyki i aplikacji. Jak myślicie - jaka prędkość będzie odpowiednia?
Taka do domowego użytku? Orientuje się ktoś czy telefon z kartą 32 gb i 512 mb Ramu będzie zamulać? Niby telefon może pociągnąć taką kartę, ale w praktyce?
512mb Ramu trochę mało, może być z tym problem, ale po za tym powinno być ok, karta nie powinna zamulać telefonu. Podaj jeszcze system telefonu (android, WinPhone, ios) oraz jego specyfikację, najlepiej po prostu napisz markę i model, to powiem coś więcej.

PS: Po co Ci 32gb w telefonie, jeżeli nie będziesz kręcił filmów? Nie wierzę aby muzyka i jakieś apki tyle miejsca potrzebowały.
Android, Xperia live wt19i
Apki może nie, ale muzyka na pewno ;) Wierz mi na słowo.
Procesor jednordzeniowy o niskim zegarze 1ghz może ciutkę niewyrabiać jeśli chodzi o znajdywanie tylu pliku na raz na tak dużej karcie, ale ogólnie nie powinno być problemu. Nie znam się na tym profesjonalnie, więc zdanie innych też byłoby mile widziane, ale na moje oko z kartą nie powinno być problemu.
Myślałem o GoodRAM. Pisze niby że gwarancja dożywotnia, trwałość danych - 10 lat.
Koleś ma standard allegro, dodatkowo dosyła adapter i czytnik 2.0
Dokładnie to jest to ta karta: http://allegro.pl/karta-micro-goodram-32...47252.html

,,Jej transfer odczytu wyniósł 35,3 MB/s, a transfer zapisu 24,7 MB/s''

Tyle wynosi na USB 3.0?.
A gdzie ty tam masz napisane coś o USB 3.0? Myślisz że jakieś plastikowe gówninko będzie miało chip który ogarnie tyle MB/s?

Aukcja taka trochę napchana. W połowę informacji nawet nie chce mi się wierzyć. "Obecnie najlepsza na świecie karta firmy GOODRAM" "Najszybsza i najbardziej niezawodna w wyjątkowo niskiej cenie." - nie zastanawia cię to? Takie tansfery możesz uzyskać w benchmarkach przy wysyłaniu jednego pliku... Nie patrz tak bardzo na tansfery - do odtwarzania muzyki starczy ci 300kb/s...

"Są energooszczędne i niezwykle wydajne co pomaga oszczędzać baterię urządzenia" - no wybaczysz, ale tutaj padłem.

Kup zwykłą karte - nie sugeruj się takimi czytnikami...

Wysłane z telefonu.