Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Oficjalna wersja nowego ChomikBoxa 2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Już jest oficjalna wersja nowego ChomikBoxa 2. Na to czekaliśmy już dłuższy czas.

Na forach związanych tematycznie z chomikuj testerzy ChomikBoxa 2 co jakiś czas udostępniali screeny testowanego programiku, jakże przydatnego dla chomikowych userów. Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to nowy Chomikbox jest oficjalnie dostępny i można go pobrać stąd.

Po pobraniu i zainstalowaniu nowego ChomikBoxa2 ukazuje nam się poprawiony wygląd graficzny oraz kilka nowych funkcji.

Niestety ale na obecną chwilę nie mogę wam polecić tego programu ponieważ na moim komputerze program nie chce się zalogować na moje konto. Dopóki usterka nie zostanie poprawiona nie będę mógł napisać jak działa ChomikBox 2 w praktyce.

Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego programu odwiedź stronę z Aktualnościami chomikuj.pl lub sam dodaj swoją opinię o programie.

Beata

Chomik boxa mam od dwóch tygodni i działa rewelacyjnie.
Ułatwia dodawanie plików zwłaszcza całych folderów.
Ładuje folder i zawarte w nim podfoldery.
Funkcja pobierania całych folderów też spełnia swoje zadanie.
Zapisuje nam pobrany folder na dysku w odrębnym miejscu które sami możemy zmieniać dowolnie.
Świetny! Działa strasznie szybko i póki co nie zaliczył nawet żadnej zawiechy ;-)
Super opcja pobierania całych folderów jednym kliknięciem.
Bardzo szybki pobieranie - maksymalne wykorzystanie łącza.

mabud73

U mnie również chodzi bez zarzutów. Też używam go od dwóch tygodni. Miałem mały problem przy aktualizacji do wersji 2.0.0.1 związany z otwartym oknem przeglądarki, ale po jej wyłączeniu aktualizacja dobiegła końca i program sprawuje się b.dobrze.

Kucharek

A dodatkową zaletą jest to że można wrzucać kilka plików czy folderów na raz ,a nie jak do tej pory pojedynczo.
Nowego ChomikBoxa używam od 2 dni. Nie wypowiadam się w temacie download bo nie ćwiczyłem tego jeszcze. Upload taki jak w poprzedniej wersji, w zakresie od 40 do 70 KB/s - przy jednym pliku. Przy uploadzie kilku plików jednocześnie prędkość jest dzielona - takie wrażenie odniosłem przy obserwacji uploadu. Zauważyłem też że prędkość uploadu nie jest stała, zachowuje się jak nieregularna sinusoida, góra-dół-góra-dół i tak w kółeczko ...
Z logowaniem i aktualizacjami nie ma problemów.
(15.04.2011, 13:36)Kucharek napisał(a): [ -> ]A dodatkową zaletą jest to że można wrzucać kilka plików...

Poprzednio też można było.

Jakiś czas temu, również nie mogłam się zalogować, ale po całkowitym usunięciu starego ChomikBoxa do nowego zalogowałam sie bez problemu :)
Mam nowego chomik boxa od wczoraj i jedyna jego wadą jaką zauważyłam jest zwolnienie uploadu, na starym boxie miałam 120 KB/s na stałe na nowym boxie mam ok 90 KB/s co wydłuża czas uploadu o jakieś 30 minut.

Kucharek

(15.04.2011, 18:01)adam-as napisał(a): [ -> ]
(15.04.2011, 13:36)Kucharek napisał(a): [ -> ]A dodatkową zaletą jest to że można wrzucać kilka plików...

Poprzednio też można było.

No nie do końca bo mogłeś wrzucić do listy poszedł jeden plik i zaczynało wrzucać następny a teraz masz 20 plików w kolejce i możesz wrzucać 20 na raz.
Stron: 1 2 3 4