Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Nie działa chomikbox.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Chomikbox nie działa pod moim Windows 8.1 64bit, muszę przyznać ze kilka miesięcy temu nie było problemów. Wszystło ładnie się instaluje, ale gdy go uruchamiam nic się nie dzieje, widnieje tylko proces w menadżerze zadań, jakieś pomysły.

[Obrazek: s6u9up.png]
Spróbuj uruchomić w zgodności z Windows 7 i 32b.
oraz wyłącz antywirusa. On może być problemem.
Jako że są to "procesy w tle", zobacz czy nie ma chomikboxa w tray'u. 

(04.05.2015, 16:28)Robotox napisał(a): [ -> ]Spróbuj uruchomić w zgodności z Windows 7 i 32b.
oraz wyłącz antywirusa. On może być problemem.

Oj, ty to od razu wszystko tak zabić. Skoro program się odpala to nie może być wina AV. Zresztą, chyba byś zauważył powiadomienie o kwarantannie, bądź usunięciu. 

A teraz takie pytanie do ciebie. W ogóle jest możliwość wybrania 32 bitów w trybie zgodności? O ile pamiętam to aplikacja decyduje jak się uruchomi. Dodatkowo na screenie jest napisane jak byk chomikbox.exe (32 bity).

Nie można zmieniać ilości bitów pod jaką pracuje dana aplikacja, bo zapcha się rejestr. Nie wierzysz? A jakby latająca cegła (tu: Dreamliner) o masie 200t spadła ci na głowę? Przeczytaj więcej tutaj. <Mam nadzieję że administracja nie uzna tego za reklamę. Strona ma niewiele wspólnego z forum, a same informacje zamieszczone tam są bardzo rzetelne i przedstawione z obu stron medalu.>

Żebyś nie poczuł się gorzej, pomysł z odpaleniem w trybie zgodności nie jest taki zły. 

PS. No chyba że to "32b." oznacza coś innego. W takim razie zwracam honor. Dawno nie korzystałem z Windowsa, więc poniekąd mam usprawiedliwienie. 

Edit: Czystego komputera to ty nie masz. Usuń wszystko związane z Baidu :D. Swoją drogą, chcecie abym stworzył poradnik jak przestrzec się przed crapware, a jeśli już taki mamy, to jak się go pozbyć?
Możliwe, że to przez antywirusa, ale na razie nie chcę go odinstalowywać. Macie może jakieś propozycje czym mógłbym go zastąpić(baidu)?
Co do Avasta to zgadzam się, że nie jest to żadne rozwiązanie :)
Cytat:Jako że są to "procesy w tle", zobacz czy nie ma chomikboxa w tray'u.

Nie ma go tam.

(09.05.2015, 18:13)MrPsycho napisał(a): [ -> ]Ciągle nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Czy korzystasz z laptopa Della?

Nie widziałem tego pytania w pierwszym poście. Nie, korzystam z Toshiby. Uruchamianie w trybie zgodności z XP/7 nic nie daje
O Boże... Pomyliły mi się wątki... Co do antywirusa - zmień go jak najszybciej. Uruchom system w trybie awaryjnym i  sprawdź czy się uruchomi. 

Poradnik: tutaj
Co do Avasta, to się z wami nie zgodzę. Nie mówię, że jest najlepszy, ale mi na starym komputerze (Celeron 1x2.6, 1,2GB Ram) działał dobrze, wychwytywał ew. zagrożenia i co najważniejsze - był mało zasobożerny. Z bezpłatnych u mnie jak najbardziej na plus, ale z płatnych to już inna bajka.
Stron: 1 2