Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Głośny wentylator w MSI Geforce GTX 960 2GB
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Kupiłem taką kartę, która wydaje się zbyt głośna, szukam rozwiązania, może nawet nowego chłodzenia.

http://www.morele.net/karta-graficzna-ms...d5-721276/

Do przesady, to nie jest głośna, ale jeśli jest możliwość dokupienia wydajniejszego coolera,do tej karty jeśli tak, to proszę o przykład.

No dobra to odnośnie mojego kompa ostatnie pytanie czy on powinien chodzić ciszej, bo jak dłużej pogram np z 1-2h, to  robi się naprawdę nieznośnie

Mój Sprzęt:

Płyta : MSI H81M-P33
Procek: Intel Core i5 4460 BOX
Ram : 8 GB Kingston
Karta : GTX 960 MSI (ta z jednym wiatrakiem)
Dysk : WD Blue 1 TB
Zasilacz Tacens Radix ECO 500W

Moim zdaniem to karta hałasuje, ale do końca nie jestem pewien, jak jest pod obciążeniem i hałasuje, to odechciewa się grać. Na początku myślałem, że to wina jednego małego wiatraka w karcie ale jeśli Titany po 12 gb mają i starczy im jeden, to chyba nie w tym problem, a i co z tym coolerem, ktoś pomoże?
Kiedy komputer pracuje w stresie, wówczas bywa, że cewki na zasilaczu zaczynają piszczeć. Pamiętaj też, że zazwyczaj przyspieszają wentylatory, w szczególności od CPU i GPU. Mój komputer też słychać, ale tylko szum wentylatorów, czasami w wyjątkowym stresie delikatnie słyszę jakąś cewkę w zasilaczu, ale trzymam go, bo to powód, aby wymienić pod koniec gwarancji. :diabel

Co do coolerów, to nie liczyłbym, że znajdziesz do niej jakikolwiek, bo to karta niereferencyjna od MSI, gdyby była referencyjna, czyli w oryginalnym projekcie od Nvidia być może udałoby ci się gdzieś znaleźć cooler.

Poza tym powinieneś się trzymać reguły, jeden problem, jeden wątek, składniej będzie jak wydzielę.
Powiem tak,
Część kart graficznych ma to do siebie, że hałasują (jak jest obciążenie przyspiesza więc jest głośniej), i trzeba się przyzwyczaić do tego.
W kartach graficznych jeżeli nie ma jak dopasować chłodzenia to nie zmienisz.