O to ta moja strona.
biblioteka.zst.lezajsk.pl/
Chodzi mi o to, żebyście ją oceniali i podpowiedzieli co ewentualnie zmienić, żeby to jako całość wyglądało jako tako
Noo, powiem jak na początek, to całkiem nieźle. Jedynie tło mi się nie podoba i ten obracający się gif. Dodałbym animacje przy rozwijaniu menu, zmienił trochę w nich kolorystykę, zrobiłbym animowane przyciski, dodał kontener bezpośrednio pod nagłówkiem i tam ustawił jakieś odrębne tło. Dzisiaj strony powinny być responsywne, a to nie jest trudne, wystarczy pokombinować trochę, tak jak ja ostatnio u nas na stronie kombinowałem, wystarczy zmniejszyć okno przeglądarki i zerknąć.
Mam nadzieje, że dobrze znosisz krytykę bo będe szczery. Moge czasem przesadzać ale jestem osobą która od nowszych stron wymaga nowoczesności tzw. Flat Design (
Wiki)
Strona wygląda rodem z 2005 roku. Zbyt dużo cieni kombinacji itp. Wszystko do siebie, nie za bardzo pasuje co przeszkadza w odbiorze strony, proponował bym zeskalować tło gdyż te kwadraty przytłaczają. Jak będe miał czas to moge Ci lekko przerobić css'a aby strona była we "flacie". Co do układu bez zastrzeżeń
Tak.. Tło też mnie dobija, lecz nie mam pomysłu na jakie zmienić.
A co do wyglądu, to wolałbym, żebyś mnie lekko nakierował. Co zmienić, co zwiększyć, zmniejszyć..
P.s.
Krytykę znoszę bardzo dobrze
Po to w końcu tu napisałem. Wiem, że ta strona jest tragiczna i chcę szczerej oceny i pomocy
Na początek zmieniłbym czcionkę, bo ta co jest teraz to mówiąc krótko jej lata minęły.
Górne pole nawigacji przeniósłbym pod "logo" strony i zmieniłbym design przycisków.
Po trzecie pola aktualności przeniósłbym z prawej na lewą stronę wciskając je w wolne miejsce. Te odstępy wyglądają trochę słabo, chociaż to pewnie zależy od rozdzielczości monitora.
No, już lepiej, czcionka jest współczesna, a te przyciski wyglądają ładniej
A co byś polecał zrobić z tłem? I co jeszcze do poprawki jest?
Ja Ci przygotuje w gimpie jak ja to widze