Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Moja strona. Proszę o opinie i porady.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
O to ta moja strona.
biblioteka.zst.lezajsk.pl/

Chodzi mi o to, żebyście ją oceniali i podpowiedzieli co ewentualnie zmienić, żeby to jako całość wyglądało jako tako :)
Noo, powiem jak na początek, to całkiem nieźle. Jedynie tło mi się nie podoba i ten obracający się gif. Dodałbym animacje przy rozwijaniu menu, zmienił trochę w nich kolorystykę, zrobiłbym animowane przyciski, dodał kontener bezpośrednio pod nagłówkiem i tam ustawił jakieś odrębne tło. Dzisiaj strony powinny być responsywne, a to nie jest trudne, wystarczy pokombinować trochę, tak jak ja ostatnio u nas na stronie kombinowałem, wystarczy zmniejszyć okno przeglądarki i zerknąć.
Mam nadzieje, że dobrze znosisz krytykę bo będe szczery. Moge czasem przesadzać ale jestem osobą która od nowszych stron wymaga nowoczesności tzw. Flat Design (Wiki) :D
Strona wygląda rodem z 2005 roku. Zbyt dużo cieni kombinacji itp. Wszystko do siebie, nie za bardzo pasuje co przeszkadza w odbiorze strony, proponował bym zeskalować tło gdyż te kwadraty przytłaczają. Jak będe miał czas to moge Ci lekko przerobić css'a aby strona była we "flacie". Co do układu bez zastrzeżeń :)
Tak.. Tło też mnie dobija, lecz nie mam pomysłu na jakie zmienić.
A co do wyglądu, to wolałbym, żebyś mnie lekko nakierował. Co zmienić, co zwiększyć, zmniejszyć..

P.s.
Krytykę znoszę bardzo dobrze :)
Po to w końcu tu napisałem. Wiem, że ta strona jest tragiczna i chcę szczerej oceny i pomocy
Na początek zmieniłbym czcionkę, bo ta co jest teraz to mówiąc krótko jej lata minęły.
Górne pole nawigacji przeniósłbym pod "logo" strony i zmieniłbym design przycisków.
Po trzecie pola aktualności przeniósłbym z prawej na lewą stronę wciskając je w wolne miejsce. Te odstępy wyglądają trochę słabo, chociaż to pewnie zależy od rozdzielczości monitora.
Że.. np. Coś takiego?

[Obrazek: 71822505910602809352.png]
No, już lepiej, czcionka jest współczesna, a te przyciski wyglądają ładniej :)
A co byś polecał zrobić z tłem? I co jeszcze do poprawki jest?
Ja Ci przygotuje w gimpie jak ja to widze :D
No.. okey :)
Stron: 1 2