Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Części
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak tam u was z awariami w autach, sami naprawiacie czy raczej oddajecie w ręce fachowców? Gdzie zaopatrujecie się w części? Według mnie warto kupować nowe i to przez internet bo można natrafić na niezłe okazje.
Ja mam niedaleko warsztat którego właścicielem jest mój kolega z dzieciństwa. Motoryzacja była jego pasją odkąd pamiętam, więc wie co robi, a ponieważ znamy się od prawie zawsze, to mogę mu zaufać. Skąd on bierze części - nie wnikam.
Je nie naprawiam samochodu, ponieważ nie ma takiej potrzeby. Moje autko jeździ bezawaryjnie. Dbam o auto i obsługa jego ogranicza się do wymiany rzeczy eksploatacyjnych. Ale gdyby taka potrzeba zaszła to naprawiam sam. Co do zakupu części to kupuję w sklepach z częściami tj. "4Cars" czy "InterCars", kupuje tam markowe produkty i gdyby produkt nie pasował czy coś, to nie ma problemu z wymianą i gwarancją. W Internecie jest dużo podróbek pakowanych w markowe pudełka, które szybko się mogą rozlecieć.