Odjechani.com.pl

Pełna wersja: WWE Draft 2011
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
WWE Draft - odbywający się od roku 2002 (z wyjątkiem roku 2003), Draft zawodników występujących w World Wrestling Entertainment. Odbywa się w dwóch największych rosterach federacji WWE - RAW i SmackDown! [Obrazek: 2011-WWE-Draft-Spoilers-300x244.jpg]

Na poniedziałkowym RAW (25.04.2011) odbędzie się kolejny Draft, czyli transfer wrestlerów z rosteru RAW na SmackDown i odwrotnie z rosteru SmackDown na RAW.

Jakie zmiany szykuje nam w tym roku WWE? Dowiemy się już 25 kwietnia.

Wszelkie zmiany/przeniesienia wrestlerów będą umieszczone w tym temacie.
Haha, ale jaja. Oglądam WWE a nawet nie wiedziałem, że takie coś jest ;D

No ciekawe jak to zrobią, na pewno będzie masa niezadowolonych osób :)

kerrax

haha :D Kruchy ale ważne że zawsze się czegoś dowiesz o WWE :D Saibo masz błąd co do roku od którego odbywa się Draft, pierwszy mini draft odbył sie w 2001 roku kiedy to WWE wykupiło na własność federację ECW :D

David

Kerrax ja już nie wiem, kto ma racje, ale tu pisze, że od 2002 roku jest draft. :)
Możliwe, że WWE wykupiło ECW pod koniec roku 2001 i draft w tym roku się nie odbył. :)

Ciekawe osoby mogą poprzechodzić z Raw na SmackDown. Z tego co wiem, to w zeszłym roku przeszedł na Raw-John Morrison, R-truth i Edge
W tym roku wydaje mi się, że na SmackDown przejdzie Daniel Bryan i Ted DiBiase, ale to tylko przypuszczenia.
Na SmackDown nie jestem zorientowany-Ostatnio mało oglądam :(

Macie tu jeszcze walkę z draft 2010 która mnie powaliła :D

kerrax

Dawid wykup ECW przez WWE nastąpił o ile dobrze pamiętam w kwietniu 2001 roku :) i w maju odbył się ten Mini - Draft :)
Wyniki Draft'u 2011

Gala RAW:

1. John Cena drafted to SmackDown!
2. Rey Mysterio drafted to RAW!
3. Randy Orton drafted to SmackDown!
4. Mark Henry drafted to SmackDown!
5. Sin Cara drafted to SmackDown!
6. Big Show drafted to RAW!
7. Alberto Del Rio drafted to RAW!
8. John Cena drafted to RAW!

Draft Uzupełniający:

9. Daniel Bryan drafted to SmackDown!
10. Jack Swagger drafted to RAW!
11. The Great Khali drafted to SmackDown!
12. Jimmy Uso drafted to SmackDown!
13. Kelly Kelly drafted to RAW!
14. JTG drafted to RAW!
15. Alicia Fox drafted to SmackDown!
16. William Regal drafted to SmackDown!
17. Yoshi Tatsu drafted to SmackDown!
18. Drew McIntyre drafted to RAW!
19. Natalya drafted to SmackDown!
20. Curt Hawkins drafted to RAW!
21. Chris Masters drafted to RAW!
22. Jey Uso drafted to SmackDown!
23. Kofi Kingston drafted to RAW!
24. Ted DiBiase drafted to SmackDown![/size]
25. Tyson Kidd drafted to SmackDown!
26. Tamina drafted to SmackDown!
27. Tyler Reks drafted to RAW!
28. Alex Riley drafted to SmackDown!
29. Beth Phoenix drafted to RAW!
30. Sheamus drafted to SmackDown!

Chciałbym się odnieść do paru najważniejszych draftów, czyli z gali RAW.

John Cena... ciekawy numer zrobili, najpierw przeniesienie na SmackDown, a na koniec z powrotem na RAW. Nie powiem, bo po pierwszym przeniesieniu uwierzyłem, że będziemy go oglądać w piątki na SmackDown i jego szansa na to, że po Extreme Rules na zostanie WWE Champion będzie zerowa. Stety/niestety John Cena pozostaje na RAW.

Randy Orton... to przeniesienie mnie zdziwiło i to bardzo. Feud z CM Punkiem zostanie przerwany, czy być może będzie kontynuowany między rosterami? Także być może w tym roku zobaczymy Rendy'ego z pasem WHC lub IC.

Big Show... tutaj kolejne zaskoczenie. Obecny posiadacz pasu Tag Team (drugi należy do Kane'a) zostaje przeniesiony na RAW, co równa się z rozdzieleniem niedawno powstałego Tag Teamu. Dość dziwna sytuacja jeden pas na SmackDown, drugi na RAW. Cóż... zobaczymy jak się to potoczy.

Alberto del Rio... no i mamy nowego World Heavyweight Champion. Na niedzielnym Extreme Rules Alberto del Rio ma zmierzyć się w walce z Christian'em o pas WHC. Skoro Alberto został przedraftowany na RAW pas zapewne pozostanie na SmackDown, więc mamy nowego WHC - Christian!

Kolejne Drafty będą regularnie uzupełnianie - gdyż uzupełniający Draft wciąż trwa!