07.12.2015, 20:03
07.12.2015, 21:25
Moim ulubionym serialem był Nieustraszony(pierwsze sezony). Oglądałem go bardzo dawno temu gdy jeszcze był puszczany na TVP
Monoceros
08.12.2015, 00:58
Dobrze ujęte. Piszemy i mówimy: "Szkoda tamtych czasów", a mówiąc czy pisząc to czujemy się jakby troszkę starsi, dojrzalsi, jednak widząc te urywki seriali, intra do nich przypominamy sobie jak byliśmy mali i to nas ekscytowało. Patrząc na dzisiejsze czasy, większość młodzieży nie mogłaby tego przełknąć, bo: "a co to za grafika", "a co to za efekty specjalnie?", "szajs", "kit", "nie da się tego oglądać" itp. jednak wtedy nie było większego wyboru, był ten klimat, a oglądając na kineskopowym telewizorze po prostu się to czuło. Któż za młodu nie chciał być superbohaterem, tajnym agentem, bądź posiadać unikalne, nadzwyczajne moce? No któż? Oczywiście, nie mówię, że dzisiejsze seriale typu: Breaking Bad, The Walking Dead, Vikings czy Games of Thrones są złe, jednak większość seriali w obecnych czasach zalatuje komercją, jeszcze większą niż w latach 90, a coraz to nowe seriale prześcigają się w efektach by się wybić, by zarobić i się na tym utrzymać. Nie można mieć im tego za złe, ponieważ to czysta logika i matematyka, a by tworzyć, trzeba mieć z czego. To wszystko z technicznego punktu widzenia było nieuniknione, jednak tamte czasy mimo, że przeminęły, to wciąż zostaną w naszej pamięci jak owe urywki z seriali w temacie powyżej.
26.02.2016, 14:59
Mnie na tej liście brakuje "Żar tropików", "M.A.S.H.", "Doktor Quin", "Domek na prerii", "Północ-Południe", "Przystanek alaska", "Bajer z Bel-air", "Pełna chata", "Alf", "Co ludzie powiedzą", "Latający cyrk monty pythona", "Na południe", "Cudowne lata", tyle co pamiętam
12.10.2016, 21:34
Mój ulubiony to Świat według Bundych. Teraz nawet powtarzają go na kablówce i wciąż mnie tak samo śmieszy, jak 20 lat temu...
14.10.2016, 18:25
Ja jeszcze mogę dodać "Świat według Kiepskich". Oglądam do dzisiaj, choć niestety ten serial trochę stracił na jakości, nowe odcinki nie są tak dobre jak te stare.
06.03.2017, 00:31
Kurczę tak mi się przypomniało i musiałem tutaj wstawić, za dzieciaka się oglądało:
https://www.youtube.com/watch?v=o4eXsCoE0tQ
Ktoś pamięta?
https://www.youtube.com/watch?v=o4eXsCoE0tQ
Ktoś pamięta?
06.03.2017, 09:17
o, Tajemnica Sagali, trzeba obejrzeć pamiętam że lubiłem ten serial.
a pozostałe seriale z dzieciństwa:
- Alf
- Macgyver
- Nieustraszony
- Allo Allo
a pozostałe seriale z dzieciństwa:
- Alf
- Macgyver
- Nieustraszony
- Allo Allo