Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Bubble.am czy agar.io? Różnice.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Która lepsza? Jakie są w nich różnice?
Przed chwilą testowałem bubble.am.
Jest zlagowana w porównaniu do agar.io tzn. nagle kulki potrafią się pojawić i zniknąć. W agar.io nigdy nie miałem czegoś takiego.
Zasięg rozdzielenia jest też chyba mniejszy.
Co do Bubble, to łatwiej jest tam zdobyć punkty, ponieważ są tam też takie szare "śpiące" kulki, które można zjeść, kiedy osiągniemy odpowiednią masę i dzięki temu nasza kulka nabiera znacząco na masie.
W agar.io grałem dużo razy, nie mogłem tam nigdy wbić do TOP10 w Bubble.am zagrałem kilka razy i już TOPka po jakimś czasie środek toplisty. Nie pamiętam jak jest w agarze, ale fajnie w bubble reguluje się widok no i bardzo widocznie jest zaznaczona granica mapy.
(24.12.2015, 22:11)Paweł napisał(a): [ -> ]Łatwiej jest tam zdobyć punkty,
Tam??
Przepraszam, nie sprecyzowałem. Poprawiłem ;)
Na bubble można zbierać pkt i wymienić na bitcoiny. Czyli grając można zarobić
Dla mnie jakoś agario lepsze, pod każdym względem
Warto też rzucić okiem na to: http://agario.biz
Ludziom już się od tego w głowach roi, co chwile to inne, lepsze, gorsze. Jest inwencja widzę, no ale jest popyt - jest podaż.
Zdecydowanie agar !!!

Bubble.am to tragedia, w przypadku rozdzielania kulki to jakaś porażka, brak jakiegokolwiek sensownego "efektu" jak w przypadku agar.
Grając w buble miałem wrażenie jakby nie była ta gra dokończona, może i ma plusy że można grać na serwerze ze znajomymi (agar też to ma, lecz sporo zachodu z tym) ma zoom, chodź dla mnie nie potrzebnie wprowadzony do tej gry. Nie wiem jak u Was, ale mnie drażni znikanie kulek przy oddaleniu mapy, chyba że to tylko na moim kompie tak wygląda :)  Rozumiem, że czym więcej oddale mapę, nie zwiększy to mojego widzenia okolicznych graczy, ale te znikanie i nagłe pojawianie się...Tragedia.

Bubble.am
+ łatwość w rozgrywkach ze znajomymi
+ czat (chodź widziałem tam tylko wyzwiska :))

- zbyt prosta
- mało graczy
- zoom (według mnie na minus)
- klimat gry wydaje się gorszy
- mniejsza mapa
miałbym jeszcze kilka uwag, ale i tak wypisałem ich sporo.

Agar.io
+ wkręcająca (w wolnym czasie zawsze tam zaglądam)
+ efekty (w przypadku rozdzielenia kulki, dla mnie ma to duże znaczenie)
+ większa mapa
+ sporo graczy
+ nieco trudniejsza, co na plus (w przypadku bubble grając 2 minuty byłem w top)

- sporo zachodu z gra ze znajomymi
- czasem się przycina (serwery przeciążone)

Jeśli ktoś gra w Agar.io dajcie swoją nazwę pod opinia, będę wiedział kogo omijać :)
Ja mam Daniel PL^^
Ja przeważnie gram bez nazwy, ale wyróżniam się gram tym skinem [Obrazek: Y98m25Y.jpg]
Nie widziałem, żeby ktoś miał taki skin. Od czasu do czasu trolluję ludzie i mam nick typu: TROLL lub dance with me
Stron: 1 2