Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Czy dzielić się zdobytymi punktami z innymi użytkownikami?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Czy i dlaczego mamy dzielić się punktami z innymi chomikami?

Wstępem do tego wątku niech będzie cytat z posta w innym wątku:

(20.04.2011, 18:12)arielka01 napisał(a): [ -> ]te wiadomości są coraz lepsze :D

[Obrazek: pj928_01.jpg]
i wredna odpowiedź na podesłanie linku do temau

[Obrazek: jd507_01.jpg]
Nie. Dlaczego mam komuś kogo nie znam dawać punkty. To, że ktoś ładnie sformułuje prośbę (wyłudzenie) punktów i nawciska kitu, że potrzebuje na to i na to, wcale nie zobowiązuje mnie do tego żebym mu wysłał punkty. Owszem może jest ktoś gdzieś taki, że dziś prosi o pkt i naprawdę ich potrzebuje, a za jakiś czas nam odda, ale takich osób jest jedna na tysiąc. Gdybym chciał każdej osobie wysyłać to bym nie miał dla siebie. Także jeśli ja te punkty zarobiłem, to ta osoba także może.
Nie.

Ja prawie nigdy nie wysyłam punktów do tych spamerów.

Raz wysłałem coś koło tysiąca bo komuś tam brakowało do transferu, ale nie wyglądało mi to na mass spam do wszystkich, podejrzewam, że wiadomość dostałem tylko ja.

kerrax

Ja zawsze jak proszę kogoś o punkty to zawsze oddaje to co mi dana osoba przelała :) często nawet z niewielkimi odsetkami :)

mabud73

Stanowczo NIE!!! Czemu? Już tłumaczę. Każdy rozsądny "chomik" wie ile pracy i nakładu czasu potrzeba by spiżarnia była "bogata". Powtórzę się po raz wtóry, comikuj to nie "Caritas Polska" Dając, przyzwyczaimy "żebrzące" chomiki i nie oduczą się tego.

Kerrax, w Twoim przypadku mowa o znajomych chomikach. Jasną rzeczą jest jeśli ktoś z forumowych lub chomikowych znajomych potrzebował by pomocy, czemu nie? Pomógł bym. Obcym, nie wiadomo skąd nie będę rozdawał pkt-ów.
Więc wychodzi na to, że wiele zależy w jaki sposób ktoś prosi o punkty oraz kto do nas się zgłasza z taką prośbą. Ale myślę, że nie każdy jest tak naiwny aby dać wiarę komuś kto nas prosi o przelew kogo nie znamy.

Dlatego myślę sobie, że dobrym miejscem na zdobywanie punktów są konkursy jak i to by dać się poznać szerszej liczbie userów na naszym forum.
Kiedyś może i częściej się dawało punkty. Gdy zaczynałem na chomiku wiem, że o takie było łatwo. Teraz jest masa ludzi spamujących na PW i wymyślających historyjki o:
- materiałach do szkoły i pracy
- braku czasu
- urodzin
- kradzieży konta
- itp...

A to wszystko po to by wyciągnąć od kogoś kilka tysięcy pkt. To jest chore moim zdaniem...
hehe już by lepiej wyszli na tym wrzucając parę nowości filmowych :P
Z tego spamu może dostaną pare tyś pktów myslę że z 5 tyś ale nie wiem ;p
jak ktos by byl ze mna szczery to bym mu wyslal
(31.05.2011, 20:24)krystian1252 napisał(a): [ -> ]jak ktos by byl ze mna szczery to bym mu wyslal

A skąd wiesz, kiedy ktoś mówi prawdę, a kiedy nie? Przez kabel tego nie wyczujesz, a jest mnóstwo osób, które mają "talent" do napisania ładnej w miarę przekonującej prośby.
Stron: 1 2