Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Laptop się wiesza....
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Posiadam laptop HP Pavilon DV7
a w nim
AMD Phenom Quad core
Radeon
6GB RAM
SSD 120GB Kingston
I moje pytanie brzmi tak:
Czemu się wiesza? Dysk jak i pamięć są nowe można trochę pracować na nim, w pewnym momencie się wiesza, na "amen" i nie znam na to już żadnej odpowiedzi... Może coś doradzicie?
Rozumiem poprzedni dysk bo miał bady, ale na nowych? ;/
Na początek zrób godzinny test programem OCCT i wrzuć zrzuty ekranu po teście(bez napięć).
I kiedy laptop się wiesza? Tylko w wymagających programach/grach?
Testy wykonam jutro.
Jeżeli chodzi o częstotliwość wieszania, to jest dziwna.
Potrafi się zawiesić nawet w stanie spoczynku.
Po zawieszeniu się laptop przycicha ale pracuje nadal.
Świeżo po formacie jest.
Teraz o dziwo siedziałem pół godzinki na przeglądaniu internetu i nic. Zostawiłem plik na pobieraniu i się zawiesił że kompletnie nic nie dało się zrobić poza wyłączeniem... Szkoda mi jest laptopa bo jak na lapka to ma dość mocne parametry...
Może przechodzi w stan uśpienia i nie może z niego wyjść. Mam notebooka, którego nie mogę dopuścić do wejścia w stan uśpienia, bo po nim nie można z niego wyjść, coś się w nim wiesza, jakiś podzespół na to nie pozwala i zostaje reset. Masz to samo?
Wykonalem test programem occt.
1.
Robotox to nie od tego, on w trakcje przeglądania potrafił się zawiesić.
2.
Włączyłem power supply, po przełączeniu na obraz nagle wszystko znika komputer cichnie i nic nie mogę zrobić... Jedynie pomaga odcięcie prądu i ponowne uruchomienie.
Etapy:
Uruchomienie programu occt
Przejście w zakladke power supply
Start(on)
Pojawia się ekran jak by od testowania grafiki czy coś i od razu wszystko znika i nic nie można zrobić. Nie mam pojęcia :(
Edit
Czy to może być problem z grafiką? Po kliknięciu testu samej grafy też wszystko znika tak jak by się wyłącza a jednak chodzi..

edit godz. 15.43
Podłączyłem inny zasilacz i testy przechodzi... Zobaczymy na końcu.
Jeśli coś będzie nie tak napisze.
Odpal jeszcze ten zwykły test. I sprawdź czy te problemy będą występować w trybie awaryjnym.
W trybie awaryjnym mam uruchomić laptop i w nim odpalić zwykły test?
Nie o to mi chodzi. Test uruchom w normalnym trybie a laptopa uruchom w trybie awaryjnym aby zobaczyć czy wtedy będą występowały jakieś problemy.
Zrobiłem tak jak mówiłeś.
[Obrazek: 54410047132140168458.jpg]
Cały lapek zawiesił się na 55 minucie. Podczas zawieszania nagle traci moc co widać na wykresie...
Nie mam już pojęcia co to może być...
On chodzi niby normalnie ale nie mogę wyczuć kiedy się wiesza... Potrafi się zawiesić w czasie bezczynności, lub na trwałej czynności.
Podczas zmieniania czynności tj. Uruchamianie plików aplikacji itp się nie wiesza...
Zrozumiałbym podczas zmiany czynności bo w tedy ma skoki... Ale w trybie ciągłym?
A robiłeś jakieś testy, żeby sprawdzić, jak działa pamięć? Wrzuć w pole tekstowe Start mdscheck, wybierz reset i poczekaj, aż zakończy cały proces. Ewentualnie sprawdź temperatury, czy nic się nie grzeje zbyt mocno.
Stron: 1 2 3