Odjechani.com.pl

Pełna wersja: DIY-Kto się tym interesuje?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Tak jak w temacie. Czy robiliście własne konstrukcje lub macie jakieś ciekawe pomysły?
Jeśli tak, to z jakich dziedzin używaliście wiedzy do realizacji swoich pomysłów? Jak Wam to wychodziło?
Hej! Jestem tu nowy i na początku się witam ;) Widze, że temat założony dość dawno, ale postanowiłem go odświeżyć. Ja niedawno wkręciłem się w majsterkowanie. Nawet kupiłem sobie specjalnie wyrzynarkę i wkrętarkę. Okazuje się, że zrobienie np. regału z drewna na książki może być bardzo odstresowującym zajęciem!
Tomeczek pochwal się jakiego sprzętu uzywasz? Sama bym chciała zacząć sie bawić w odnawianie mebli, mam kilka starych rzeczy które przekazała mi babcia i tak szkoda trochę wyrzucać
Tomeczek, no to podziwiam! Ale właśnie pochwal się jakiego sprzętu używasz, pewne nie jeden majsterkowicz się zainspiruje, bo wcale nie tak łatwo znaleźć dobre elekronarzędzia co nam przez lata posłuzą
Zaczynam na razie od wkrętarki i wyrzynarki i jakieś podstawowe narzędzia manualne. Właśnie! Jaką firmę dla majsterkowiczów polecacie?
jakiś czas temu moja żona odziedziczyła po swojej babci taką super starą toaletkę i mój tata pożyczył mi wtedy strugarkę marki Ryobi- była super! Lekka, nie wrzynała się za głęboko w drewno, bardzo gładziutko zdrapała mi starą farbę z niej, bardzo przyjemnie mi się pracowało z tym sprzętem a jeszcze przyjemniej patrzyło mi się na efekt końcowy i zachwyt żony. Powiem wam, że fajne uczucie zrobić sobie coś samemu od czasu do czasu.