Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Rejestracja kart SIM przez niepełnoletnich.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siema.
Pewnie wszyscy z was wiedzą, że posiadacze numerów na kartę muszę je zarejestrować u operatora.
A to dlatego, że nie dawno weszła w życie ustawa antyterrorystyczna... Nie będę się o niej rozpisywał bo
mam zupełnie inne pytanie.

Otóż czy niepełnoletni posiadacze numerów telefonów komórkowych mają możliwość zarejestrowania swojego numeru
na swoje dokumenty czy inne dane personalne czy musi to być osoba pełnoletnia?
Tego nie jestem pewien ale na pewno zawsze można poprosić jakiegoś żula spod sklepu aby kupił na swoje dane starter w zamian za browara :D
Zapewne osoby niepełnoletnie powyżej 13 roku życia z dowodem osobistym, będą mogły same zarejestrować numer, w przeciwnym wypadku kartę na dzieciaka może zarejestrować prawny opiekun. Tak było zawsze i tak zapewne będzie i teraz.
(29.08.2016, 12:37)Swordancer napisał(a): [ -> ]Zapewne osoby niepełnoletnie powyżej 13 roku życia z dowodem osobistym, będą mogły same zarejestrować numer, w przeciwnym wypadku kartę na dzieciaka może zarejestrować prawny opiekun. Tak było zawsze i tak zapewne będzie i teraz.

Mogę to potwierdzić. Pofatygowałem się, aż 12 km do najbliższego salonu Play z takim zapytaniem i mogę potwierdzić, że osoba niepełnoletnia między 13 a 18 rokiem życia może zarejestrować numer na siebie pod warunkiem okazania dowodu osobistego (swojego!) w innym przypadku może to zrobić jedynie opiekun podając swoje dane osobowe.
A do 13 roku życia tylko i wyłącznie z opiekunem na jego osobę...
Eee, a nie można było zadzwonić?
U mnie problem z zasięgiem. Mieszkam teraz pod samym Parkiem Narodowym :D:D A do salonu miałem po drodze.