16.11.2016, 21:07
Witam.
Powoli zaczynam zastanawiać się nad złożeniem sobie komputera z nastawieniem na granie. Jako, że nie posiadam żadnej bazy którą można było by rozbudować, będę zmuszony zakupić wszystkie podzespoły łącznie z monitorem. Rozglądałem się już trochę lecz podzespoły które wybrałem wychodzą dość sporo i chciałbym porady co by można było pozmieniać by cena końcowa była niższa/
To sprzęt który sobie skomponowałem:
Obudowa: IN WIN 707
Płyta Główna: ASUS Z170 PRO GAMING
CPU: Intel Core i7-6700K
CPU Cooler: be quiet! Dark Rock 3
RAM: HyperX Savage Black XMP 16GB (2x8GB 2133MHz DDR4 CL13 DIMM)
Zasilacz: XFX Black Edition XTR 650W Full Modular
Karta Graficzna: ASUS GeForce GTX 1070 STRIX OC 8GB GDDR5
Dysk SSD: HyperX Fury 240GB
Dysk HDD: WD Red Pro 2TB
Napęd Optyczny ASUS DVD-REC DRW-24D5MT/BLK/G/AS/
Karta Sieciowa: ASUS USB-N14
System: Windows 10 Home
Łącznie wychodzi ok 8700zł plus Monitor, klawiatura, myszka...
Chciałbym, aby osoby które bardziej znają się na podzespołach, doradziły mi co można by było zmienić by wyszło taniej i by sprzęt był wystarczający do gier tj. GTA V, BF4, BF1... itp., a i jednocześnie bez problemu można by było za jakiś czas go w łatwy sposób ulepszyć.
Powoli zaczynam zastanawiać się nad złożeniem sobie komputera z nastawieniem na granie. Jako, że nie posiadam żadnej bazy którą można było by rozbudować, będę zmuszony zakupić wszystkie podzespoły łącznie z monitorem. Rozglądałem się już trochę lecz podzespoły które wybrałem wychodzą dość sporo i chciałbym porady co by można było pozmieniać by cena końcowa była niższa/
To sprzęt który sobie skomponowałem:
Obudowa: IN WIN 707
Płyta Główna: ASUS Z170 PRO GAMING
CPU: Intel Core i7-6700K
CPU Cooler: be quiet! Dark Rock 3
RAM: HyperX Savage Black XMP 16GB (2x8GB 2133MHz DDR4 CL13 DIMM)
Zasilacz: XFX Black Edition XTR 650W Full Modular
Karta Graficzna: ASUS GeForce GTX 1070 STRIX OC 8GB GDDR5
Dysk SSD: HyperX Fury 240GB
Dysk HDD: WD Red Pro 2TB
Napęd Optyczny ASUS DVD-REC DRW-24D5MT/BLK/G/AS/
Karta Sieciowa: ASUS USB-N14
System: Windows 10 Home
Łącznie wychodzi ok 8700zł plus Monitor, klawiatura, myszka...
Chciałbym, aby osoby które bardziej znają się na podzespołach, doradziły mi co można by było zmienić by wyszło taniej i by sprzęt był wystarczający do gier tj. GTA V, BF4, BF1... itp., a i jednocześnie bez problemu można by było za jakiś czas go w łatwy sposób ulepszyć.