Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Problem z serwerami aplikacji
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Nie wiem zbytnio jak to opisać. Mam problemy z serwerami aplikacji... 
Steam, Wot, Uplay te trzy aplikacje wyrzucają mi komunikaty, że nie mogę się zalogować gdyż serwery są niedostępne, lub mam złą konfigurację sieci. Stery od WiFi reinstalowane, próbowałem na różnych sieciach. Zapora wyłączona i włączona, za każdym razem to samo. Pomysły? Dodam, że na tym samym necie na innych kompach steam i uplay działają bez zarzutów. Sys - Windows 10 Pro.
Screeny 
[Obrazek: Jmc41I8.png][Obrazek: a1cLVEQ.png][Obrazek: jfit9bQ.jpg]

Edit: Internet normalnie działa, prócz wymienionych wyżej apek.
Wygląda na usterkę jakiegoś protokołu sieciowego wykorzystywanego przez te platformy. Skoro zapora została wyłączona, nie mam pojęcia, rozumiem, że diagnostykę sieci już robiłeś i jest dostęp do wszystkiego, żadnych błędów?
Nic, kompletnie. Wszystko czyste. Net normalnie działa (piszę tutaj z lapka także.. :P).
Może zapora w antywirusie blokuje połączenia?
Antywirusa brak...
Zobacz jak będzie w trybie awaryjnym.
Może masz problem z siecią LAN, nie korzystałeś z żadnych proxy, albo nie grzebałeś w ustawieniach sieciowych Edge, czy Internet Explorera?

Zrób zrzut z konsoli systemowej uruchomionej jako administrator. Komenda ipconfig /all Zakryj adresy MAC i Twój publiczny IP. Albo zrób tak ipconfig /all >> c:\test.txt Plik wyślij w załączniku zmodyfikowany.
W trybie awaryjnym to samo, nie korzystam z lana ani z EDGE. :)
Tutaj screen: [Obrazek: wO7Tsvv.png]
Tak dla pewności na początek otwórz zaporę i na pasku w "Akcja" wybierz "Przywróć zasady domyślne". Zresetuj jej ustawienia do reguł domyślnych.
Teraz tak, kliknij "Strat", ustawienia, "Sieć i Internet", "Serwer proxy".
W sekcji "Automatyczna konfiguracja serwera proxy" sprawdź, czy masz zaznaczoną opcję "Automatycznie wykryj ustawienia", jeśli nie masz, to zaznacz.
W sekcji "Ręczna konfiguracja serwera proxy" jeśli masz zaznaczone "Użyj serwera proxy", odznacz.

Teraz po lewej kliknij "Stan". W sekcji "Zmień ustawienia sieciowe" wybierz czerwony napis na dole "Resetowanie sieci". Zresetuj i uruchom ponownie komputer.

Zobacz, czy działa.
Stron: 1 2