Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Wita Nic i Cień
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam wszystkich forumowiczów!

Nie będę się tutaj za bardzo rozpisywała. Powiem tylko, że do forum dołączyłam 8 maja, i jak zapewne zauważycie, witam się z Wami po 11 dniach. Główny tego powód jest taki, że wolałam najpierw przeczytać większość z dodanych tu, interesujących mnie wątków,  i zapoznać się trochę z aktywnymi userami (ale nie wyrabiać sobie o nich głębszych opinii), zanim sama dam się poznać  :D

Moje pojawienie się tutaj nie jest powodowane jakimiś spektakularnymi przyczynami - wręcz przeciwnie. Pojawiłam się tutaj głównie ze względnu na to, że dopadł mnie drugi w moim życiu epizod depresji. Dla mnie samej wydaje się to tak dziwne, że prycham na samą tego myśl, bo byłam święcie przekonana, że z moim podejściem do życia takie coś już nigdy się nie zdarzy. Jednak ostatnimi czasy moje nastwienie do otaczającego mnie świata dosyć mocno się zmieniło, jak i również wydarzyło się kilka różnych rzeczy, które doprowadziły mnie do takiego, a nie innego rezultatu. 

Dosyć już o tym! Tak czy siak miło mi Was poznać, jak i samej miło mi się tu pojawić. Ściskam Wszystkich bardzo mocno!  Calus
Cześć! Fajnie, że zapoznałaś się z forum. Życzę szybkiego pozbycia się depresji ;)
Witamy Cię gorąco. Wierzymy, że zostaniesz z nami na dłużej. Calus
Witam cie i ja. :)
(19.05.2017, 10:19)Nic i Cień napisał(a): [ -> ]Główny tego powód jest taki, że wolałam najpierw przeczytać większość z dodanych tu, interesujących mnie wątków,  i zapoznać się trochę z aktywnymi userami(...)

No i w sumie dobrze zrobiłaś.
Witaj oficjalnie na forum. Mam nadzieje, że będziesz aktywną osobą tutaj :)

Ja również życzę pozbycia się depresji, każdy czasem ma trudniejszy okres w życiu.
Witaj! :)
Jeśli jeszcze o tym nie myślałaś to polecam Ci choć na chwilę zmienić otoczenie, zobaczyć nowe miejsca, poznać nowych ludzi. Codzienna monotonia niestety potrafi dobić człowieka więc znalezienie sobie zajęcia przez które nie będziesz miała czasu na nadmierne rozmyślanie może okazać się na prawdę zbawienne ;)
Witam :)
(19.05.2017, 16:29)Nicholas napisał(a): [ -> ]Jeśli jeszcze o tym nie myślałaś to polecam Ci choć na chwilę zmienić otoczenie, zobaczyć nowe miejsca, poznać nowych ludzi. Codzienna monotonia niestety potrafi dobić człowieka więc znalezienie sobie zajęcia przez które nie będziesz miała czasu na nadmierne rozmyślanie może okazać się na prawdę zbawienne [Obrazek: oczko.gif]

U mnie w życiu chyba nie istnieje takie coś jak monotonia szczerze mówiąc. Wszystkie powyższe tak na dobrą sprawę mam spełnione - dosyć często jeżdzę w nowe miejsca, próbuję nowych rzeczy. W ten weekend zaczęłam szkołę w innym mieście, więc nowych ludzi również poznałam.
Troszkę nie zgodzę się z Tobą z tym, żeby znaleźć sobie zajęcie, dzięki któremu nie ma się czasu na nadmierne rozmyślanie. Czasami może być to na pewno dobre (w szczególności, że ludzie mają tendencję do robienia kokonu pod kołdrą i uciekanie od świata), ale myślę, że nie w moim przypadku. U mnie raczej ważnym aspektem jest właśnie głębsze przemyślenie spraw, ale z innego niż dotychczas punktu widzenia. Uciekanie od swoich emocji po prostu nie jest dobre na dłuższą metę.
Na dobrą sprawę to już dużego pola manewru nie mam, bo nawet do psychologa się wybrałam. Teraz to jedynie pozostaje praca nad sobą, żeby było lepiej.

Tak czy siak dziękuję za rady, bo są one dobre. Niestety przebicie się przez pewne umysłowe bariery nie jest proste, co też można podsumować innymi słowy - łatwiej powiedzieć aniżeli zrobić ;)

Dzięki wszystkim za przywitanie! :)
Witaj! Calus
Nie wypada kobiet pytać o wiek, ale - Ile to już wiosen? :P
Stron: 1 2