27.06.2017, 04:59
Hej moi mili!
Mam do Was pytanie odnośnie laptopa do gier. Upatrzyłam sobie Medion P6661, ale jako że jestem trochę ciemna jeżeli chodzi o wymagania sprzętowe, a wiem ze tutaj jest sporo osób, które na technologii się znają, także zapytam się Was
Specyfika tego lapka to:
• System operacyjny Windows 10 (64 bitowy)
• Procesor Intel Core i7-6500U, dwurdzeniowy, 2.5GHz
• RAM 8Gb DDR3 (z możliwością rozbudowania do 16Gb)
• karta graficzna Nvida GeForce GTX 950M (4Gb DDR3)
• pamięć 1TB HDD i 128Gb SSD
Czy na tym lapie pójdzie bezproblemowo GTA V czy Battlefield I?
Wiem, że na tej karcie graficznej wszystko powinno śmigać spoko (jedyny fakt ze jest 4Gb może chyba spowodować ze np w gta nie będzie się dało grać na najwyzszych ustawieniach, ale nie jestem pewna). Natomiast martwi mnie to, że procesor jest dwurdzeniowy i nie wiem czy to stanowi duży problem czy nie. Ktoś coś mi podpowie?
Mam do Was pytanie odnośnie laptopa do gier. Upatrzyłam sobie Medion P6661, ale jako że jestem trochę ciemna jeżeli chodzi o wymagania sprzętowe, a wiem ze tutaj jest sporo osób, które na technologii się znają, także zapytam się Was
Specyfika tego lapka to:
• System operacyjny Windows 10 (64 bitowy)
• Procesor Intel Core i7-6500U, dwurdzeniowy, 2.5GHz
• RAM 8Gb DDR3 (z możliwością rozbudowania do 16Gb)
• karta graficzna Nvida GeForce GTX 950M (4Gb DDR3)
• pamięć 1TB HDD i 128Gb SSD
Czy na tym lapie pójdzie bezproblemowo GTA V czy Battlefield I?
Wiem, że na tej karcie graficznej wszystko powinno śmigać spoko (jedyny fakt ze jest 4Gb może chyba spowodować ze np w gta nie będzie się dało grać na najwyzszych ustawieniach, ale nie jestem pewna). Natomiast martwi mnie to, że procesor jest dwurdzeniowy i nie wiem czy to stanowi duży problem czy nie. Ktoś coś mi podpowie?