Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Kopanie kryptowalut
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Co myślicie o kopaniu kryptowalut? Ile trzeba zainwestować, żeby na tym zarobić?

Kopanie Bitcoina już opłacalne nie jest, ale są nowe waluty szybko zyskujące na wartości takie jak Ethereum i zCash, które w ostatnich miesiącach mają kilkukrotny wzrost wartości. Dużo osób na świecie zaczęło się tym zajmować wykupując hurtowo karty graficzne ze sklepów.

[Obrazek: pcWpOuA.png]
Poczytaj specjalistów z branży. Na YT ich sporo. Moim zdaniem, z tego co wyczytałem ostatnimi czasy, to wiele osób odradza inwestowanie. Duże wahania, niepewność zysku, ogólna nietrwałość.
Aczkolwiek to nie moja działka, więc nie opowiem Ci o szczegółach :)
Ja trochę bałbym się inwestować w nowe kryptowaluty, bo są mało znane i różne rzeczy mogą się z nimi dziać np. gwałtowny spadek wartości. Jeśli chodzi o bitcoiny, to podobno są na rynku dedykowane układy do ich kopania, ale ile są one warte to nie wiem.
To się nigdy nie opłaca na dłuższą metę, może przez krótki czas, potem 5 dolarów dziennie max, to jest nic, a zużycie prądu, zakup sprzętu itd.