Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Dobry film na Netflix.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Kto z was poleca jakiś dobry film na Netflix?

Ja mogę polecić wszystkie sezony "Narcos"
"Dobry", to oczywiście kwestia gustu i zainteresowań. Ja obejrzałem wszystkie sezony serialu "Wikingowie" i szczerze polecam miłośnikom takich klimatów.
Pierwsze odcinki są trochę drętwe ale trzeba przebrnąć, żeby zrozumieć opowiadaną historię, za to potem... Dzieje się :)
Podbijam.

Ostatnio obejrzałem dwa seriale dokuentalne: "Zaginęcie Madeleine McCann" oraz "Formuła 1: Jazda o życie"
Hmm, Netflix powiadasz... Zdecydowanie Dom z Papieru, całe dwa sezony są genialne i w sumie wyczerpują historię. Nie wiem, czy będzie kolejny, bo różne plotki były, ale nawet jeśli, to już z innym klimatem. To jedna z tych produkcji, gdzie nie sposób obejrzeć tylko jeden, czy dwa odcinki... Musisz przygotować się na taśmówkę przed ekranem :)

Jeszcze z takich oczywistości, które pewnie widziałeś, ale w razie gdybyś coś pominął...

House of Cards - Dość kameralnie, bardziej na salonach, momentami przynudza ale naprawdę godny polecenia. Byłem mega zadowolony.

Wikingowie - Podobnie jak Jarek, uważam, że to świetny serial i w przeciwieństwie do politycznej siekanki HoC, ta krwista powinna zadowolić zdecydowaną większość odbiorców.

Breaking bad - W sumie nie wiem dlaczego tak późno o nim wspominam, to jeden z lepszych seriali jakie widziałem. W tej kwestii niewiele trzeba mówić, naprawdę godny polecenia.

Suits (W garniturach) - Kolejna produkcja, która weszła mi świetnie... Forma i charakter podobna do HoC, ale mniej polityki, a więcej korporacji. W każdym razie to typ produkcji, w której topory zamieniane są na długopisy i książeczki czekowe. Nie jest to czołówka mojego top, ale jeśli chodzi o Netflix, szczerze zachęcam do luknięcia.

Limitless - Kurcze, to mocno niedoceniony serial Netflixa, serio. Wielu kojarzy film "Jestem Bogiem" z Bradleyem Cooperem, swoją drogą mistrzostwo. Na jego podstawie zrobiono serial z dalszymi losami głównego bohatera, który tym razem jednak zostaje w tle fabuły. Moim zdaniem bomba i naprawdę nie rozumiem, dlaczego po pierwszym sezonie zrezygnowano z dalszej produkcji. Porażka, bo potencjał był na tyle, że można było to ciągnąć. Choć i tak jest sporo oglądania, bo pierwszy sezon miał 22 odcinki.

Stranger Things - Niezły, też warto wspomnieć. Dobrze się ogląda. Coś dla zabicia czasu.

Ludzie często też polecają Narcos, Sherlocka, czy Dark, ale klimat Narcosa mnie nie powalił, na Sherlocku zasypiałem, a Darka po prostu jeszcze nie widziałem, zatem nic nie napisze na ich temat.

To chyba tyle jeśli chodzi o Netflixa. Szkoda, że wielu produkcji nie można obejrzeć na tej platformie, ale to w pełni zrozumiałe. Chociażby Gra o Tron, Ślepnąc od Świateł, czy nawet Dexter... To na pewno pozycje, które warto luknąć gdzieś indziej.
Niestety Netflix ostatnio sypie samym syfem. Pojawiają się ponure i nudne jak flaki z olejem dramaty, jakieś przygody degeneratów i przestępców, czy typowo młodzieżowe twory typu grupa przyjaciół czy jakieś wampiry. Ogólnie nienawidzę serialów gdzie protagonista jest czarnym charakterem, a rosną jak grzyby po deszczu. Niestety dobre produkcje pojawiają się coraz rzadziej. Polecam wszystko powyżej z tą różnicą, że Hause of Cards mi nie podszedł, a Limitless jest strasznie naiwny, nudny i powtarzalny.

Polecam dodatkowo Altered Carbon oraz Miłosć Śmierć i Roboty jak ktoś lubi SF. Osobiście w tym miesiącu chyba rezygnuję z subskrypcji, bo nie ma czego oglądać, a płacę 5 dyszek miesięcznie. Dobry jest też Czarne Lustro, ale wszystko zależy od odcinka. Jeden może być świetny, a inne nadają się co najwyżej na posiedzenie w toalecie. :D
Mnie Breakin Bad bardzo wciągnął... do 5 odcinka. :D Potem obejrzałam kilka losowych z dalszych sezonów i nie miałam wrażenia, że coś mnie ominęło- średnio polecam. :P

Z rzeczy nieoczywistych, tu niewymienionych:
Atypowy- historia rodziny chłopaka, który cierpi na autyzm, ciepła, piękna i... króciótka historia ;)
Sex Education- sporo absurdalnego humoru, niby młodziezowy, ale dobrze się ogląda
End of the f****n world- dwójka zagubionych w życiu dzieciaków dociera na... koniec pieprzonego świata, dużo podprogowych podtekstów, pozornie o dzieciakach, ale bez problemu idzie zauważyć przekładnię na nasz "dorosły" świat i jak sami jesteśmy w nim zagubieni
Most nad sundem, dla fanów kryminałów polecam