Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Battlefield V - problem z dźwiękiem, trzeszczenie na słuchawkach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Czy miał ktoś problem z dźwiękiem w grze Battlefield V? Przez jakiś czas wszystko było ok, a dzisiaj uruchamiam grę i po wejściu do rozgrywki dźwięk zaczyna trzeszczeć, jest taki jakby stłumiony i nawet po wyjściu z rozgrywki do menu ten efekt się już utrzymuje aż do restartu. Próbowałem aktualizować sterowniki, ale w systemie wszystko jest w najnowszych wersjach, w tym sterowniki audio i do grafiki. Dodam, że używam słuchawek bluetooth i Dolby Atmos, aczkolwiek niezależnie od ustawień (stereo, czy inne w grze, czy w ustawieniach audio), dźwięk wariuje tylko w BF V.

Spotkał się ktoś z tym? Próbowałem opcji z google odnośnie ustawień graficznych, DX12 i takie tam, ale to niczego nie zmienia.
Sprawdzałeś historię aktualizacji? Być może system sam zainstalował aktualizację lub sterownik powodujący problem.
Nie, ale mam podejrzenia co do źródła problemu, bo problem jest tylko na słuchawkach bluetooth i tylko w grze online. Może WIFI podczas połączenia w grze zakłóca sygnał bluetooth, ale to mało prawdopodobne. Problem wczoraj nie wystąpił jak odłączyłem telefon od słuchawek, bo był podłączony jednocześnie, ale dzisiaj to nie pomaga.
(31.03.2019, 14:22)Swordancer napisał(a): [ -> ]Może WIFI podczas połączenia w grze zakłóca sygnał bluetooth, ale to mało prawdopodobne.
Jak masz taką możliwość to sprawdź, czy problem będzie występował na internecie przez kabel zamiast Wi-Fi.
Internet mam przez kabel, ale znalazłem już rozwiązanie. Okazało się że BFV ma jakiegoś buga ze słuchawkami bt jak są wyposażone w mikrofon. Trzeba mikrofony wyłączyć w ustawieniach dźwięku Windowsa. Ponoć ten błąd był też na BF1 i nie naprawili.