01.05.2011, 17:07
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag)
2 cebule (ok. 20 dag)
1 łyżka musztardy
szczypiorek
słodka papryka w proszku
majeranek
granulowany czosnek
sól
pieprz
filet z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić (każdą na 8 części). Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Do kurczaka dodać musztardę, szczypiorek, słodką paprykę w proszku, majeranek, granulowany czosnek, sól i pieprz. Razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie nabijać na patyczki do szaszłyków: dwa kawałki kurczaka, cebula, dwa kawał kurczaka, cebula itd. Gotowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 25 minut, od czasu do czasu obracać, żeby szaszłyki się nie przypaliły.
Z podanego przepisu wyjdzie 5-6 szaszłyków.
1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag)
2 cebule (ok. 20 dag)
1 łyżka musztardy
szczypiorek
słodka papryka w proszku
majeranek
granulowany czosnek
sól
pieprz
filet z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić (każdą na 8 części). Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Do kurczaka dodać musztardę, szczypiorek, słodką paprykę w proszku, majeranek, granulowany czosnek, sól i pieprz. Razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie nabijać na patyczki do szaszłyków: dwa kawałki kurczaka, cebula, dwa kawał kurczaka, cebula itd. Gotowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 25 minut, od czasu do czasu obracać, żeby szaszłyki się nie przypaliły.
Z podanego przepisu wyjdzie 5-6 szaszłyków.