Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Król Skorpion
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Tym razem troszkę mniej o WWE :D

Król Skorpion
[Obrazek: 1_9024.jpg]

Heroic fantasy w realiach starożytnego Egiptu. Umięśnieni mężczyźni, skąpo ubrane kobiety i masa efektów specjalnych. Zainspirowana opowieściami o legendarnym władcy Egiptu, historia opowiedziana w filmie "Król Skorpion" osadzona jest w pełnych brutalności czasach ciężkich doświadczeń plemion pustynnych jeszcze cztery wieki przed wzniesieniem Wielkiej Piramidy. To właśnie wtedy, jak widzimy początkowo na ekranie, czarnoksiężnik przepowiedział, że wkrótce na arenę starożytnego świata wkroczy postać legendarnego króla, który wsławi się odwagą i męstwem. Bezwzględny i okrutny Memnon mniema, iż chodzi o niego i gotów jest zrobić wszystko, aby zostać królem. Siłą stara się podporządkować sobie plemiona pustynne, w swoich atakach napotykając na niewielki opór nielicznych, osłabionych codziennymi zmaganiami ludów. Mimo to niewielka grupa Akkadianów, niegdyś słynnego i silnego liczebnie szczepu sumeryjskiego, teraz niemalże na wymarciu, zostaje wynajęta z zamiarem pozbycia się czarnoksiężnika, który steruje zabójczą ręką Memnona. Z czasem okazuje się, że z grupy Akkadianów na skutek starć z wrogiem ostaje się zaledwie jedna osoba - Mathyus.

Film z udziałem Dwayne Johnson czyli The Rockiem ;)

Film można zobaczyć w piątek na TVN o godzinie 20:00.

*Hmm, może tak zrobimy jakiś spis filmów w których biorą udział gwiazdy WWE?
Widziałem ten film nie raz, a wtedy jeszcze nie wiedziałem, że głównym bohaterem jest The Rock:)
Co do spisu filmów... dobry pomysł, ale nie powinniśmy tego załatwiać gdzie indziej?:D A jak to widzisz? Osobny dział?
Raczej podział do WWE "Filmy z Gwiazdami WWE".
No.. miałem napisać poddział, pomyłka... ale jakby co to mi pasuje.
W takim razie pomyślimy nad tym ;)
A w tej chwili zapraszam wszystkich fanów WWE oraz filmów z gwiazdami WWE do tworzenia podobnych wątków jak ten.
Gdy zbierze się ich spora ilość to zrobimy taki podział ;)