Witam, od niedzieli mam problem z wysyłaniem plików na chomika poprzez chomikbox, prędkość wysyłania spadła mi 3-krotnie, mój dostawca internetu twierdzi że u nich jest wszystko w porządku. Pytam czy są jakieś problemu na chomiku czy też jest to spowodowane czymś innym. Proszę o ewentualne podpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich.
Witaj, właśnie sprawdziłem swój upload - jest ok, więc z chomikuj też prawdopodobnie jest wszystko ok.
Może na początku zastosuj rutynowe działania.
Przeskanuj komputer programem antywirusowym, sprawdź czy jakiś program nie podbiera Ci neta, skorzystaj z CCleanera itp.
"kruchyfix" dziękuję za porady, użyłem CCleanera wczoraj, bez zmian, podpowiedz gdzie mogę spróbować coś wysłać żeby sprawdzić jak będzie szło w inne miejsce, chomik jest jedyny w tym zakresie u mnie, download jest normalny ...
Spróbuj może na
http://www.megaupload.com/. Jak zaczniesz wrzucać jakiś plik to odczekaj około 2min aby mogło się to ładnie rozkręcić. Ja sprawdziłem i na megaupload również jest ok.
Skorzystaj też z jakiegoś speedtesta dostępnego na internecie. Nie polecę Ci żadnego konkretnego, bo dla mnie one zawsze oszukują ;P
Podaje, że mam 5mb gdy mam 25mb a pobieranie plików mam ok
Gdzieś wyczytałem, że pewien koleś w zimie ma zawsze kilka - kilkanaście kb mniej wysyłania.
Nie wiem jak to się na naprawdę.
sprawdziłem na megaupload, jest minimalnie lepiej niż na chomika, prawdopodobnie coś mi blokuje upload w moim kompie, będę szukał ... dziękuję za wsparcie
Spróbuj jeszcze dwóch rzeczy.
1. Start --> Uruchom --> wpisz: gpedit.msc --> Konfiguracja Komputera --> Szablony Administracyjne --> sieć --> Harmonogram pakietów QoS --> Ogranicz rezerwowalną przepustowość.
W zakładce Ustawienia, przełącz na włączone i ustaw na 0%. Zapisz i uruchom ponownie komputer.
Nie w każdym windowsie jest taka opcja.
2. Skorzystaj z programów które konfigurują łącze, by otrzymać jak największe rezultaty.
Jest ich masa, poszukaj w google
nie chcę przynudzać, na dzisiaj bez zmian, zrobiłem wszystko co mi podpowiedziałeś, ściągnąłem 3 programy, wszystkie wypróbowałem, efektów brak,
nie wiem czy to właściwe porównanie ale na emule wszystko mam normalnie tak jak miałem wcześniej czyli download i upload zgodny z tym co oferuje mi mój dostawca internetu,
chwilowo odpuszczam sobie ten problem ale nie zapominam o nim
pozdrawiam wszystkich
niestety, nic nowego, plik wielkości filmu (700 MB) - upload 4 godz, poprzednio trwalo to tylko 1 godz, nie wiem co się dzieje ... :huh:
Nie wiem czy masz internet z kabla czy bezprzewodowy ja miałam taki kłopot dawno temu (z bleconnectem-era) i okazało się że to modem mi nawalił później przeszłam na kabel i także okazało się że wtyk kabla do kompa był zepsuty może i u Ciebie coś nie gra skoro komp jest sprawny i sieć też.
Również nie mam pojęcia co może się dziać, przez co nie mogę Ci pomóc.
Spróbuj może drastycznych środków? format?