Strona wyłudzająca dane, znajdująca się w sieci - cały czas kradnie dane!
http://punktychomikuj.xh.pl/
Po wpisaniu loginu i hasła udostępniasz te dane oszustowi, który założył tę stronę.
Nie daj się oszukać.
Hehe, myślałem, że ta strona dawno już nie istnieje...
Należy pamiętać iż bezpiecznie na swojego chomika można się logować tylko w dwóch miejscach:
- Strona główna chomikuj.pl/...
- Program chomikbox (najlepiej gdy jest pobrany z oficjalnego źródła).
Już podjąłem odpowiednie kroki aby strona została zablokowana a jej autor został odpowiednio ukarany
strona jest na serwerze yoyo.pl jej dokładny adres to
http://prisonwarspkt.yoyo.pl/chomik/
Dobra ale czy ten ktoś nielegalnie skopiował grafikę portalu chomikuj.pl i umieścił publicznie na swojej stronie?
Czy Administracja portalu chomikuj.pl byłaby tym zainteresowana?
Tam jest przycisk "Dawaj pkt!" czyli jednoznacznie chodzi tu o nasze punkty - podajemy login i hasło a potem autor krzyczy do nas:
"Dawaj pkt!" i w ten sposób "dajemy" mu punkty i dostęp do naszego konta.
Uwaga! Po wpisaniu czegokolwiek i kliknięciu na przycisk "Dawaj pkt!" nic się nie dzieje a nasze dane wędrują wprost do złodzieja!
Najciekawsze jest to że pod tą stroną kryje sie inna do
nabijania punktów w grze Prison War bowiem ta strona do nabijania punktów na chomikuj to tylko ściema ale cel jest jeden - wyciągnięcie danych do chomików.
Administracja yoyo.pl, chomikuj.pl oraz prisonwars.pl zostały poinformowane o tej stronie a ja będę monitorował stronę i postaram się namierzyć jej właściciela
Tony tak trzymaj złodziejom i przekrętom mówimy stanowcze Nie!
Strona Zablokowana Brawo tonyviroos =]
Dzięki wielkie chłopaki za tak szybko podjęte kroki.
Zgłaszajcie kolejne strony które są podejrzane, ja będę się zajmował całą resztą.
To się nazywa efektywność działania.Cieszę się że jesteś po jasnej stronie mocy.Jednocześnie oświadczam ze jestem niewinny i jakiekolwiek , kiedykolwiek zarzuty by mi postawiono,to jest to nieprawda i nie ma powodu by tonyviroos interweniował.Repa dla tonyviroosa.