Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Podwojenie odzyskiwanych punktów z free.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wiele osób udostępnia regularny free transfer na pliki z własnego uploadu i w ten sposób blokuje sobie drogę do dodatkowych punktów.

Przykładem będzie regularny free transfer Mój i Saibo.

Saibo tygodniowo udostępnia 25 GB Free, czyli odzyskuje około 10 000 pkt. Zarabia sam na siebie.

Ja udostępniam tygodniowo 50 GB Free, czyli odzyskuję około 20 000 pkt. Zarabiam sam na siebie.

Obydwoje udostępniamy free transfer na pliki własnego uploadu.
Ostatnio wpadłem na coś co powinno mi przyjść do głowy kilka miesięcy temu...
Zamiast udostępniać własne pliki umówię się z Saibo i Ja będę udostępniał jego pliki a on moje.

Dlaczego tak?...

Saibo udostępnia 25 GB free na moje pliki. Następnego dnia z tego free otrzymuje jak zawsze około 10 000 pkt... ale pliki były zachomikowane więc ja również dostaję około 10 000 pkt.

Ja udostępniam 50 GB free na jego pliki. Następnego dnia z tego free otrzymuję jak zawsze około 20 000 pkt... ale pliki były zachomikowane więc Saibo też dostaje około 20 000 pkt.

Dzięki temu, że wymieniamy się plikami po pierwszym tygodniu Saibo ma 20 000 pkt więcej, przez to może udostępnić już 30 GB free.

Ja zaś po pierwszym tygodniu mam 10 000 pkt więcej, więc również mogę udostępnić trochę więcej free transferu.

Sytuacja się powtarza... tylko, że za każdym następnym razem udostępniamy coraz to więcej free co oznacza, że dostajemy coraz to więcej punktów.

Zatem, zyski rosną nam z tygodnia na tydzień !

Zobacz także: Czy punkty z Free się zwracają?

Kucharek

Już dawno o tym mówiłem dlatego ja mam np. pliki Beatki u Siebie na free.
Nie jest to żadna nowość, od dawna można się tak bawić ale szkoda, że nikt o tym nie napisał.

Karol

No to szukamy chętnego na ten układ :)
Karolek, zagadaj do Szymona. On udostępnia w niedzielę o 19:00 free transfer.
Dokładnie, sposób prosty, znany i opłacalny. Szkoda tylko, że wcześniej się za to nie wzięliśmy.
Jeśli ktoś się zastanawia czemu daje o połowę mniej free transferu niż Kruchy, to już wyjaśniam że moje dochody punktowe są mniejsze niż Kruchego, ale mam nadzieję, że przez ten sposób z czasem się to zmieni:)
Oczywiście na samym free nie "wyżyjemy", więc warto od czasu do czasu zareklamować swojego chomika tu i tam.
Niby proste ... ale jak zwykle jest pewne "ale":

niedawno udostępniałem free 10 GB na 1 folder z plikami od znanej postaci nie tylko na odjechanych ale także na chomikuj.pl - frekwencja i ściągalność "słabiutka" 30% przez 2/3 doby, po zrobieniu free na całego chomika gigabajty zniknęły w przeciągu 15 min ... bez reklamy i zapowiedzi ... samo życie ... ;)