Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Prawa autorskie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
W grudniu (16) zachomikowałem własnym uploadem najnowszy cd Maryli Rodowicz "50" w pliku .zip i poszczególne utwory z tego cd. 12 stycznia dostałem od administracji chomika info, że naruszam prawa autorskie i plik .zip został zablokowany. Usunąłem go z Chomika.
Na chomiku ?????? znajduje się plik .rar z cd "50"zachomikowany 6 stycznia, jest nawet proponowany do chomikowania w jakimś tam konkursie.
Pytam, o co tu chodzi???
Czy są równi i równiejsi i ci nie lubiani czy też jest to sposób na pozbycie się konkurencji???

To nie jest pod... coś tam kogoś tylko zapytanie i przy okazji upomnienie się o swoje prawa bytności w społeczności chomikowej.

Nie wiem jak to jest, nigdy mi nic nie kazali kasować.

Może ktoś doniósł na twój plik a na jego jeszcze nie, choć ma to samo.
Fragment wiadomości od administracji:

cytat: "Witamy,

otrzymaliśmy wiarygodną informację,iż na Pani/Pana koncie znajdują się pliki:

maryla rodowicz - 50.zip (folder: 50)
do których prawa autorskie, według oświadczenia, posiada:
Związek Producentów Audio Video
która skierowała do Portalu Chomikuj.pl prośbę o uniemożliwienie ich rozpowszechniania.
W związku z powyższym, dostęp do tych plików został uniemożliwiony i nie będą mogły one być publicznie wyświetlane na Portalu innym użytkownikom niż właściciel konta. Przy każdym takim pliku znajduje się stosowna informacja."

Reszta to takie ble ble.

Napisałem przed chwilą do administracji z informacją, że takowy plik znajduje się na innym chomiku i jest rozpowszechniany (nie podałem kto to robi).

Beata

ja zwykle podmieniam tytuł i usuwam listę piosenek-u mnie to wystarcza
Plik skasowałem bo nie był widoczny dla wszystkich, tylko ja go widziałem.
Czasem zmiana nazwy nie wystarczy, podobno oni to blokują na sumy kontrolne.
Mam sporo muzyki wrzuconej przeze mnie na chomiku, nie bawię się w listę tytułów piosenek, dodaję zdjęcia płyt jak są i dodatkowo całą zawartość płyty w rozbiciu na poszczególne utwory (do tych plików nie było zastrzeżeń).
Myślę nad ponownym wrzuceniem pliku .rar na chomika.

(05.02.2011, 19:04)KruchyFix napisał(a): [ -> ]Czasem zmiana nazwy nie wystarczy, podobno oni to blokują na sumy kontrolne.

Nie próbowałem zmieniać nazwy, nie pomyślałem o tym.Może to był sposób na ominięcie problemu.

David

Czemu komuś innemu nie zablokowało ja mam 2 opcje :D
A - administracja nie wie o istnieniu pliku na innym chomiku
B - jeżeli to jest przy pliku takie C w kółku to tam pisze że wystarczy wziąć do folderu z hasłem i jest już widzialne dla innych użytkowników , możliwe że tamten chomik ma takie coś i plik trzyma w folderze z hasłem :D
David,
ad 1. możliwe że Administracja nie wiedziała o istnieniu takiego pliku na innym chomiku (teraz już wie, bo wysłałem stosowną informację bez podawania gdzie on jest)
ad 2. przy pliku chyba było C w kółku, nie pamiętam dokładnie czy była jakaś informacja co powinienem zrobić, administracja powołała się na Ochrony Praw Autorskich, przeczytałem, może i mogłem to zahasłować, jednak dla świętego spokoju usunąłem plik, plik na innym chomiku jest w folderze otwartym do zachomikowania z zaproszeniem do wzięcia udziału w konkursie.

Poczekam na odpowiedź z administracji, jeżeli będzie wymijająca lub jakaś "dziwna" to wrzucę plik z powrotem na chomika, poczekam na reakcję.
W zależności od tego czy będzie i jaka, to zostawię stan faktyczny lub ... oficjalnie zgłoszę naruszenie zasad, czyli inaczej podp..... "coś tam" kogoś.
Oni Ci odpiszą być dał im linki konkretnie do danego folderu, zawsze tak robią.
Stron: 1 2 3