Witajcie otoz mam taki problem ze dzis wrzucilem kilka filmow i do zadnego z nich nie ma podgladu wie ktos czym to jest spwodowane ?
Trzeba odczekać jakiś czas zanim podgląd się pojawi.
Zazwyczaj jest to kilka godzin, choć sam mam filmy, które nigdy mi się nie pokazały. Oczywiście są to wyjątki, generalnie wszystko jest ok.
Ja miałem taki przypadek że. film nie miał podglądu przez ponad 3 miesiące ale jak dałem go na free i miał 20 pobrań wskoczył mu podgląd
więc wydaje mi się że jak jakiś film bez podglądu jest często pobierany to podgląd wyskoczy
to chyba tylko u mnie tak bo ja filmy wrzucilem o 3 rano i do teraz nie ma podgladu z 13 filmow ktore dzis wrzucilem tylko w 1 pojawil sie podglad a jestem nowym chomiczek i mi ludzie jeszcze tak nie ufaja wiec sobie chca podejrzec
Też mam takie problemy - pisałem już niejednokrotnie do administracji portalu i za każdym razem ta sama odpowiedź, mniej więcej tak się tłumaczą:
- możliwe że film posiada "mikro uszkodzenia" i ich konwerter nie może sobie z tym poradzić (nawet jeśli u mnie na komputerze film normalnie działa w odtwarzaczach)
- że mają czas do 72 godzin na konwersję
- możliwe że te "mikro uszkodzenia" powstały podczas uploadu filmu
- a w ostateczności piszą, że to może wina ich konwertera i przekażą to "do działu technicznego" - pewnie koledze obok tylko musi brzmeć fachowo
Moja porada taka - zawsze zgłaszać taki film do administracji z prośbą o ponowne przekonwertowanie filmu (u mnie zazwyczaj skutkuje i nawet szybko wskakuje podgląd) - oraz druga rada: jak ktoś pisze do administracji to od razu uprzedzać ich odpowiedzi tzn. napisać że film nie ma "mikro uszkodzeń" że jest w wysokiej jakości, itp. wtedy już nie będą się "standardowo" tłumaczyć jak powyżej napisałem tylko od razu się za to wezmą
-
--------------------------------------------------------------------------------------------
Jeśli odpowiedź się przyda miło będzie otrzymać podziękowanie
dziala po napisaniu kilku wiadomosci do administracj podglady zaczely sie pojawiac 5 minut po uploadzie filmu
Dzieki Pozdrawiam Krystian