Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Blokowanie chomików za reklamowanie innych stron.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Od jakiegoś czasu chomikuj.pl blokowało chomikowe konta za umieszczanie linków do innych stron/for/blogów.
Blokady były tłumaczone komercyjnym wykorzystywaniem konta...
Hehe, przecież większość chomików ma linki do innych stron.

Na szczęście wszystko to okazało się pomyłką.

Tłumaczy to Piotr Hałasiewicz "halas" - Administrator serwisu chomiku.pl

Cytat:Witam serdecznie,

wypowiem się oficjalnie w imieniu Chomikuj.pl.
Cała sytuacja to nieporozumienie, za które bardzo przepraszamy. Przez błąd jednego z pracowników Obsługi Użytkowników, w naszej polityce reagowania na naruszenia regulaminu pojawił się nieprawidłowy wpis i na jego podstawie niektórzy pracownicy niesłusznie blokowali konta Użytkowników.
Oczywiście użytkownicy Chomikuj.pl mają pełne prawo linkować na swoich kontach do wszelkich innych serwisów - swoich forów, blogów a także wszelkich komercyjnych serwisów, bez narażania się na zarzuty komercyjnego wykorzystania konta i blokadę konta.
Wszystkie konta zablokowane w ten sposób zostaną odblokowane najdalej jutro - przyznamy też rekompensatę za utracone punkty.
Jeszcze raz bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację - jest nam niezmiernie przykro, że doszło do czegoś takiego - dołożymy starań, by podobne incydenty nie powtórzyły się w przyszłości.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt pod adresem [email protected]

Pozdrawiam
Piotr Hałasiewicz
Chomikuj.pl

Beata

Ciekawe czy odpiszą mi to samo :)
Ja bym chciał blokadę :D
prawie nic dziś nie robiłem a bym dostał rekompensatę w punktach :D
Oto wiadomość jaka do mnie przyszła o godzinie 16:04

Cytat:Witamy,

informujemy, iż ze względu na naruszenie regulaminu, komercyjne wykorzystanie konta, nastąpiło jego zablokowanie do odczytu publicznego. Do czasu usunięcia treści komercyjnych (linków, oraz zawartości opisów folderów) oraz wyjaśnienia sytuacji konto pozostanie zablokowane.

W razie pytań pozostajemy do dyspozycji!

Więc zadałem panom, paniom z administracji chomika takie pytanie:

Cytat:A dokładnie za jakie komercyjne treści???

Czy linkowaniem do innych stron nie zyskujecie na tym?

I czekam na odpowiedź.

tonyviroos

Niech mnie tylko spróbują zablokować to się im DDOS zrobi :D i wtedy oni zobaczą niemiłą niespodziankę.
(31.05.2011, 21:03)KruchyFix napisał(a): [ -> ]Od jakiegoś czasu chomikuj.pl blokowało chomikowe konta za umieszczanie linków do innych stron/for/blogów.
Blokady były tłumaczone komercyjnym wykorzystywaniem konta...
Hehe, przecież większość chomików ma linki do innych stron.

Na szczęście wszystko to okazało się pomyłką.

Tłumaczy to Piotr Hałasiewicz "halas" - Administrator serwisu chomiku.pl

wypowiem się oficjalnie w imieniu Chomikuj.pl.
Cała sytuacja to nieporozumienie, za które bardzo przepraszamy. Przez błąd jednego z pracowników Obsługi Użytkowników, w naszej polityce reagowania na naruszenia regulaminu pojawił się nieprawidłowy wpis i na jego podstawie niektórzy pracownicy niesłusznie blokowali konta Użytkowników.
Oczywiście użytkownicy Chomikuj.pl mają pełne prawo linkować na swoich kontach do wszelkich innych serwisów - swoich forów, blogów a także wszelkich komercyjnych serwisów, bez narażania się na zarzuty komercyjnego wykorzystania konta i blokadę konta.
Wszystkie konta zablokowane w ten sposób zostaną odblokowane najdalej jutro - przyznamy też rekompensatę za utracone punkty.
Jeszcze raz bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację - jest nam niezmiernie przykro, że doszło do czegoś takiego - dołożymy starań, by podobne incydenty nie powtórzyły się w przyszłości.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt pod adresem [email protected]

Pozdrawiam
Piotr Hałasiewicz
Chomikuj.pl

Kruszek a skąd masz tą wiadomość? Od administracji chomika?
Piotr Hałasiewicz - Administrator chomikuj.pl wypowiedział się oficjalnie, ja przytoczyłem jego słowa.
No otrzymałem odpowiedź:

Tekst został skrócony

Bardzo przepraszamy za dokonanie blokady konta, która miała miejsce kilka dni temu. Było to niesłuszne z naszej strony działanie, wynikające z pomyłki jednego z Pracowników Działu Obsługi Użytkowników.
Chcielibyśmy poinformować, że zgodnie z polityką naszego portalu nie nakładamy sankcji za zamieszczanie reklam lub linków do innych serwisów na swoim koncie...
Proszę przyjąć 6643 punktów w ramach rekompensaty za dokonanie niesłusznej blokady konta.
Dołożymy wszelkich starań, aby dalsze chomikowanie przebiegało bez przeszkód.

Pozdrawiamy,
Administracja Chomikuj.pl
Zastanowiłem się chwilkę dlaczego mi nie zablokowali skoro mam kilka reklam?
Otóż mam menu z zakładkami i w ostatniej zakładce mam takie pierdoły jak banery, licznik odwiedzin itp.
Możliwe że gdy przeglądali nasze chomiki to zerkali na pierwszą stronę menu i gdy była reklama to blokowali konto.
No u mnie na stronie głównej nie ma żadnego baneru a wiem że jestem na małym celowniku z różnych powodów.
Cytat:Proszę przyjąć 6643 punktów w ramach rekompensaty za dokonanie niesłusznej blokady konta.
Ciekawe na jakiej zasadzie wyznaczyli daną kwotę.
Można się kłócić, że przez tą blokadę straciłeś znacznie więcej ;D
Stron: 1 2