Czy ktoś z was pamięta jakie były początki portalu chomikuj.pl???
Jestem ciekaw jak to było na początku... wystarczą same opowieści bo domyślam się, że o screeny bardzo ciężko.
Ja opiszę początki od strony technicznej.
Po uruchomieniu portalu chomikuj.pl było sporo błędów i problemów z właściwym funkcjonowaniem serwisu, była masa błędów i łatwo było stracić swoje konto. Uploadowanie plików było kłopotliwe bo często serwery się zatykały i trzeba było ponawiać wysyłanie pliku, była ograniczona wielkość pliku (pierwszy tydzień działania portalu 400MB).
Jedyny plus to naliczanie punktów zaraz po dodaniu pliku (też za to były punkty) i/lub jego pobraniu, wtedy można było sporo zarobić

Tak Tony to były wspaniałe czasy
Jak w takiej piosence... to były piękne dni

No to w takim razie jaka była punktacja na początku? Pamiętasz może tony?
Niestety już nie pamiętam punktacji, poszukam w płytach i może uda mi się znaleźć jakieś screeny
Z tego co pamiętam można było dostać najwięcej 100 PKT za jeden pliczek

Ilość PKT zależała od wielkości wrzucanych plików
Pamiętam jak chomikuj.pl startował. Nie było wtedy żadnych punktów, a transfer był darmowy. Serwer zapowiadał się bardzo dobrze, niestety potem pojawiła się komercja, jakieś punkty, limity ... no i ogólnie trzepanie kasy.
(05.06.2011, 12:47)upierz napisał(a): [ -> ]Pamiętam jak chomikuj.pl startował. Nie było wtedy żadnych punktów, a transfer był darmowy. Serwer zapowiadał się bardzo dobrze, niestety potem pojawiła się komercja, jakieś punkty, limity ... no i ogólnie trzepanie kasy.
Punktów nie było tylko przez chwilę po starcie, tak samo było z darmowym transferem, niestety szybko się okazało że z darmowego transferu nic nie wyszło bo zorientowali się, że można na tym nieźle zarobić.
No tak dokładnie

Ja pamiętam tamte czasy, to była istna konkurencja dla ... nie chciałbym reklamować ... dawnego OdSiebie.