Odjechani.com.pl

Pełna wersja: jak są naliczane punkty
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zwracam sie do ciebie z takim pytankiem..
Czy poza ogulnie dostepna tabela ile punktów za ile MB w przybliżeniu,
to jest jakis sposób na obliczanie sobie punktow jezeli film ma wiecej niz 700 MB powiedzmy ze 1,3 GB, to jak obliczyc punkty bo wedlug tego co napisane jest w tabeli to powyzej 700 MB liczone jest po 200 pkt...
Czy może wiesz jak to obliczać, albo czy jest coś takiego jak dokładne obliczenie pkt. względem dostępnego transferu powiedzmy że 1MB to ile pkt lub 1GB to ile pkt....
Chodzi tu o to jeżeli ktoś od ciebie ściągnie jakiś np. film 700 MB to otrzymujesz 200pkt. a ile za film który ma 1,3 GB.
dziękuję za informacje
pozdrawiam

Tadzikko

Sorry, ale nic nie rozumiem.
Wiesz co to kropka, przecinek, itp.?
Napisz to jeszcze raz wszystko jakoś składnie.
@UP
Zapytał jak są naliczane pkt powyżej tych 700mb, które jest opisane na chomiku w tabelce.

Co do tematu to wydaje mi się, że za pliki większe niż owe 700mb nie dostajemy więcej pkt niż te 200. Sam miałem z tym problem, a w zasadzie dalej mam tą niepewność jak to z tymi pkt jest, więc zapraszam do dyskusji.
Niewazne czy plik wazy 701MB czy 700 GB (zakladajac, ze mowimy o jednym pliku a nie o kilku) to dostaniesz za nie 200 punktow. Jezeli plik wazy 4MB (to jest przyklad bo zakres w tym rpzedziale to od 1mb-50mb) to dostaniesz (z tego co pamietam) 5 punktow. I tak dalej i tak dalej. Mam nadzieje, ze zrozumiales, jezeli nie to miej pretensje do siebie za nieskladnie ulozone zdanie :).Pozdrawiam

//EDIT:

Moze i sa dobrze poskladane ale zamiast siedzeic na chomiku powinienes wziasc slownik do reki... nie chce byc zlosliwy :)
(07.02.2011, 19:10)dragon7003 napisał(a): [ -> ]...Chodzi tu o to jeżeli ktoś od ciebie ściągnie jakiś np. film 700 MB to otrzymujesz 200pkt. a ile za film który ma 1,3 GB....

tyle samo co za 700mb czyli 200pkt

zdania są dobrze po składane tylko po prostu dałem taki przykład, ale jak chcesz dokładnie wiedzieć to nie chodzi mi o 1,3 Gb czy 700 MB tylko o 60 GB i chciałbym wiedzieć jak obliczyć za to sobie punkty czy jest na to jakis sposób.

Tadzikko

Jeżeli 60GB wrzucisz jako jeden plik dostaniesz 200pkt.
Jeżeli wrzucisz w 60 partach, dostaniesz 12000 pkt :)

Oczywiście dostaniesz, jeśli ktoś się zdecyduje to ściągnąć :D
To bardziej oplac sie wrzucac w partach...
@Up
Nie każdy lubi pobierać w partach.

Wyjaśnione. Close.