07.06.2011, 22:24
07.06.2011, 22:26
Strona chomika została dodana do szczególnie niebezpiecznych ze względu na treść i zawartość.
Ja nie wiem jak to się robi ale zrobił to ktoś komu na tym zależało.
Ja nie wiem jak to się robi ale zrobił to ktoś komu na tym zależało.
tonyviroos
07.06.2011, 22:31
Roboty wyszukiwarek w trakcie przeszukiwania strony też mogą ją zakwalifikować jako niebezpieczna i nikt nie musi tego robić.
Wygląda to mnie więcej tak:
Robot wyszukiwarki wchodzi na stronę A
Przegląda jej zawartość
Napotyka na link lub widget ze strony B która jest zakwalifikowana jako niebezpieczna
Robot kwalifikuje stronę A jako niebezpieczną ponieważ jest ona powiązana ze stroną B która już wcześniej została zakwalifikowana jako niebezpieczna
Wygląda to mnie więcej tak:
Przegląda jej zawartość
Napotyka na link lub widget ze strony B która jest zakwalifikowana jako niebezpieczna
Robot kwalifikuje stronę A jako niebezpieczną ponieważ jest ona powiązana ze stroną B która już wcześniej została zakwalifikowana jako niebezpieczna
07.06.2011, 22:53
(07.06.2011, 22:31)tonyviroos napisał(a): [ -> ]...
Przegląda jej zawartość
Dokładnie.
wystarczy, że dany profil z chomika podlinkuje obrazek z niepożądanej strony i chrome
zablokuje wyświetlanie tego właśnie profilu.
Problem jest już dość powszechny zwłaszcza na chomiku.
Niekoniecznie musi to zatem oznaczać, że profil na który wchodzisz jest niebezpieczny.
W 99% to niebezpieczeństwo podyktowane jest podlinkowaniem jakiś składników
z innych stron.