Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Plik .xls (Excel) nagle zmienia rozmiar
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

kerrax

Wczoraj w pracy pojawił się problem z plikiem Excela nad którym pracuję, Chodzi dokładniej o to że nagle z minuty na minutę zmienił swój rozmiar z 854 kb na ponad 10 MB. Dlaczego tak się stało, co mogło być przyczyną problemu, tylko nie piszcie że to wirus bo to już wykluczyłem. I co mogę zrobić żeby przywrócić oryginalny rozmiar pliku ??

tonyviroos

Zapytaj jasnowidza albo opisz dokładnie co robiłeś w tym pliku.
To że nagle zmienił rozmiar nie jest niczym niezwykłym, to że z 854KB na 10MB też nie jest dziwne, wyjaśnień może być nawet 100, kwestia tylko ustalić co przyczyniło się do tej zmiany rozmiaru, ale to mogę powiedzieć dopiero jak podasz jakieś szczegóły, nie lubię gdybać.

kerrax

Problem powstał kiedy Przekopiowałem dane z Arkusza do Arkusza w tym samy dokumencie tylko celem wydrukowania ich po czym je wywaliłem. wtedy Podczas zapisywania zmian w pliku nastąpiła zmiana rozmiaru.

tonyviroos

To bardzo częste zjawisko, rozwiązanie jest bardzo proste - kopiujesz zawartość pliku i wklejasz do nowego, zapisujesz a stary usuwasz