Karol
25.06.2011, 17:50
Składniki dla 1 osoby
1 opakowanie paluszkow krabowych (16 sztuk),
1 opakowanie krewetek ( ja miałam juz gotowane) 300g,
1 opakowanie sera feta,
½ papryki czerwonej,
½ papryki żółtej,
½ ogórka zielonego ze skórką,
2 łodyżki selera naciowego,
kilka listków sałaty,
cebulka dymka ze szczypiorkiem okolo 3 sztuki,
1 avokado,
majonez,
papryka chilli w proszku,
2 łyżki soku z limonki lub cytryny,
Opis przygotowania ,czas przygotowania: do 60 min
1. Krewetki rozmrozic polewajac je goraca woda na sitku , pozostawic do osaczenia.Paluszki krabowe wyjac z oslonek foliowych i pokroic w nie za mala kostke ( mniej wiecej 4 kostki z jednego paluszka).Wszystkie warzywa umyc oczyscic i pokroic w kostke , przelozyc do miski .Salate umyc i porwac na drobniejsze kawalki,dodac do warzyw paluszki krabowe i krewetki,Avokado obrac ze korki i pokroic w kostke, skropic sokiem z cytryny i dodac do warzyw.Ser feta wyjac z opakowania osaczyc z zalewy i pokroic w kostke , a nastepnie dodac do pozostalych skladnikow.Wszystko dokladnie ale delikatnie wymieszac.Z majonezu i papryki chilli zrobic sos wedlug uznania dodac papryke ja osobiscie wole ostrzejszy sos, przelozyc na talerzyk lub do pucharkow i polac delikatnie sosem. Smacznego.